2 store nyheder i Projekt Puttetæpper

Tæppetanterne har fået nyhederne i det julebrev, vi sender ud hvert år – de skulle have dem først!

Men der er jo mange andre, der syr blokke eller på anden måde deltager i tilblivelsen af puttetæpperne. Og der er mange, der interesserer sig for Projekt Puttetæpper.

Derfor skal vores 2 store nyheder også offentliggøres her:

Det store “uopnåelige” mål er nået: Alle børn på alle 4 julemærkehjem modtager nu et puttetæppe i forbindelse med deres 10 ugers ophold!

Det er så fantastisk, at vi ikke havde turde tro, det ville blive virkelighed.

Det hele startede jo i det små for ca. 17 år siden med, at der blev syet tæpper til de børn, der havde fødselsdag, mens de var på Kildemose, som havde de mindste børn. De første 10 tæpper blev afleveret i maj 1998. Det blev til, at alle børn på Kildemose fik et tæppe den dag, de rejste hjem, og sådan er det stadig. Læs hele historien HER.

Det bredte sig, langsomt i starten, og dengang var der ingen, der havde drømt om, at projektet skulle vokse sig så stort, at ville blive syet tæpper nok til, at alle de 750 børn pr. år, der får et ophold på ét af de 4 hjem, store og små, kunne få et tæppe hver.

Men det har vi fået bekræftet fra forstanderne på de 4 hjem, og det er næsten  ubegribeligt!

Vi er så også blevet mange flere, der bidrager – der er nu 143 tæppe- og monteringstanter, foruden alle de mange, der syr blokke, som andre monterer og quilter. Hvor er det FLOT!

Netop derfor er den anden store nyhed meget velkommen:

Ellab-fonden i Hillerød har netop doneret 25.000 kr. til Projekt Puttetæpper, til indkøb af materialer – stof og mellemfor – til endnu flere tæpper.

Ellab-fonden er sponsor for Julemærkefonden og har ved et besøg på Kildemose set nogle puttetæpper og spurgt til, hvor de kommer fra. Derefter henvendte de sig og var meget imponerede over, at så mange ud over hele Danmark sidder og syr af egne materialer til glæde for børnene. Det ville de meget gerne støtte og bad os om at skrive en ansøgning. At det var så stort et beløb, de ville tilgodese os med, havde vi ikke forestillet os.

Men vi er naturligvis meget glade, og styregruppen er nu ved at udtænke forskellige måder at indkøbe og fordele materialerne på, så tæppetanterne kan bruge dem til dejlige tæpper! Det vil bl.a. ske i forbindelse med tæppetante-træffet 13. juni 2015 i Hejnsvig.

Vi er klar over, at det forpligter! Men vi tror på, at kombinationen af flere tæppetanter og den store penge-donation vil medvirke til, at der stadig bliver syet mindst 750 puttetæpper pr. år.

Rigtig glædelig puttetæppe-jul!!!