Hun vil blive savnet!

Afskedsreception for forstander Vibeke Sørensen, Fjordmark, i går 20. juni.

200618 afsked m vibekeEfter 27 år ønskede Vibeke at gå på pension – det er næsten ikke til at forstå! Og hvor vil hun blive savnet!

Fjordmark ER Vibeke! Projekt Puttetæpper har haft et fantastisk samarbejde med Vibeke, siden hun i 2008 spurgte, om hun måtte få del i puttetæpperne og bruge 30 til at lægge på sengene i forbindelse med, at børnenes værelser blev renoveret og malet i lyse farver.

Indtil da havde Fjordmark endnu ikke fået puttetæpper, fordi vi på det tidspunkt ikke havde nok.

Vi måtte sige nej til ønsket, for puttetæpperne var jo syet til at give som personlige gaver til børnene (på Kildemose). Men en hurtig beslutning i den daværende styregruppe førte til, at der blev syet rigtige sengetæpper, og glad var Vibeke, da vi november 2008 kunne aflevere 34 sengetæpper:

børn og tæpperFørst i 2011 fik Fjordmark også del i puttetæpperne, idet de som de 2 andre store hjem fik et antal tæpper, som de kunne bruge som fødselsdagsgaver, konfirmationsgaver eller julegaver (hvis der var nok!).

I 2013 deltog Vibeke i vores allerførste Tæppetante-træf, hvor hun tryllebandt tilhørerne med sin fortælling om de børn, der får et ophold på julemærkehjem, og deres baggrund. Det var utroligt rørende! Og heldigvis har Vibeke gentaget dette ved senere tæppetantetræf.

I 2014 var Vibeke den første forstander, der meldte ud, at de på Fjordmark havde talt de modtagne puttetæpper igennem et stykke tid og nu mente, at der var nok til, at hvert barn kunne få et tæppe! Det var virkelig revolutionerende! Og det viste sig at være rigtigt! Siden da har alle 4 – nu 5 – julemærkehjem kunne give ALLE børn et tæppe med hjem!

Når tæppetanterne kommer til Fjordmark med tæpper, får vi gerne en rundvisning, og det har været Vibeke, der viste rundt og engageret fortalte om alting, stolt af “sit” dejlige hjem. Når det kommer til børnenes værelser, kan hun straks se, om der er byttet om på sengetæpperne – det er nemlig ikke tilfældigt, hvor de ligger! De skal passe sammen i farver og mønstre!

200618 afsked m vibeke 2Det er et par store fødder, der skal til at udfylde Vibekes sko! Det blev også sagt flere gange i talerne til receptionen! Det var en meget rørende begivenhed, hvor både en meget ung tidligere elev holdt en rørende og meget personlig tale om, hvad Vibeke har betydet for hende, og en gammel skolelærer fortalte om et samarbejde om fuglekasser, som han laver til salg til fordel for Fjordmark. Kolleger og repræsentanter for Julemærkefonden deltog i hyldningen, børnene sang en rørende sang, og der blev brugt en hel del lommetørklæder!

200618 vibekeVi vil savne Vibeke, men vil også se frem til samarbejde med Lasse, den nye forstander!