Et vigtigt spørgsmål!!!

1811 pernille robertson 4
2018-blokke “Flyvende firkanter”, charmerende tæppe med blokke, syet af forskellige, monteret og quiltet af Pernille Riess Robertson.

Netop nu slutter vi puttetæppemønster 2018 af og afleverer de færdige blokke – og vi får mange – over 2650 stk. lige nu!

Samtidig er det nye årsmønster for 2019 blevet præsenteret, og vi har allerede solgt mange og får mange meget positive kommentarer – det er vi rigtig glade for, så ros til Laila Mogensen, som har designet mønsteret.

Men vi har et stort hjertesuk med hensyn til farver, vi håber, at I vil tage det positivt, når vi spørger:

LÆSER I TEKSTEN i MØNSTERET?

Det gør det store flertal heldigvis, så I skal ikke tage det som kritik!

Men desværre er der mange af blokkene, der ikke følger de anvisninger, der står i teksten til blokken 2018 “Flyvende firkanter”. Vi har i teksten bedt om “Lys, mellem, mørk” og har skraveret firkanter/rektangler, uden at bestemme farver, så det skulle give gode muligheder for selv at bestemme, bare de er “lyse, mellem og mørke”.

Da det er så mange blokke, der ikke opfylder denne anvisning, har vi undret os over: hvorfor?

Kan det være, fordi man bare ser mønsteret og ikke læser teksten? Nogle ser måske mønsteret eller færdige blokke her på siden eller hos en veninde og tænker ikke over, at teksten betyder noget. Kan det tænkes, at man gerne vil spare de 20 kr, som mønsteret koster og derfor kun har selve mønsteret i hovedet, når man syr blokken? (Ikke så pænt tænkt, men det er der nogen, der har oplevet.)

Når vi tager det op, er det, fordi vi har fået så mange blokke i år, der ikke har fulgt de meget enkle regler for farver, og vi har det problem, at de er svære at sætte sammen, når f.eks. 30 blokke skal sys sammen til et tæppe!!!

Når vi fortsætter med at udgive et nyt årsmønster hvert år, er det, fordi der er så mange, der gerne vil sy blokke og på den måde bidrage til, at børnene på julemærkehjemmene får et tæppe hver. Men tæpperne skal jo være pæne! Og derfor skal der være en vis regelmæssighed i blokkene, der sys sammen. Hvis nogle blokke er lyse, hvor de skulle være mørke, eller alle firkanter/rektangler er lyse eller mellemfarvede, så kan det ikke komme til at se godt ud – det bliver noget rod!

Nu er det nye mønster for 2019 “Rutsjebane” udkommet…

hanne blok 5… og nogle er allerede i gang med at sy blokke. Dette mønster er simpelthen genialt med hensyn til at få brugt rester! Der skal meget lidt til af hvert stof. Til gengæld kommer designet kun til sin ret, hvis man bruger anvisningerne i teksten på mønsteret:

Sort skal være sort – hvid skal være hvid, og farverne skal bruges, som der står. Så kan de være blå, grønne, røde, orange – eller hvad man vil, men anbragt som anvist.

Tak til alle jer, der følger anvisningerne! Og syr flotte blokke med den farvefordeling, vi beder om! Det er vigtig for os, at I ved, hvor glade vi er for de mange, mange smukke blokke, vi har modtaget – nogle af dem endda syet sammen til toppe eller endda gjort helt færdige til tæpper!

Hvis vi kommer op på at modtage 3.000 blokke for 2018, kan det blive til 100 tæpper! Og de skulle gerne allesammen være i pæne og i orden! Derfor dette nødråb fra Styregruppen, som nu skal til at sætte blokkene sammen, så monteringstanterne kan komme i gang!