Til lykke med Projekt Puttetæpper!

Til lykke til os allesammen – med de 20 år, vi nu har syet puttetæpper til børn på alle julemærkehjem i DK.
Mange af os ses i dag i Hejnsvig – og gaver? jeg er sikker på, at nogle af jer har gaver med = nye puttetæpper! Og der venter jer borde fulde af donationer + en overraskelse!
Samt en flot udstilling af jubilæumstæpper = 1 tæppe fra hvert år 1997 – 2017, syet af tæppetanter.
Vi glæder os til at se jer!
Kærlig hilsen Karin, Rita og Hanne!

Skønt med gavmilde patchworkere

Tina Kjær Nielsen fra Aalsgaarde kan ikke længere sy patchwork i hånden og har derfor tilbudt Projekt Puttetæpper det stof, hun ikke kan bruge.

Det har Karin Christensen fra Hornbæk hentet, og Karin har taget billeder af den helt overvældende “skat”:

150417 stof fra tina kjær 1 150417 stof fra tina kjær 2 150417 stof fra tina kjær 3 150417 stof fra tina kjær 4 150417 stof fra tina kjær 5 150417 stof fra tina kjær 6Karin var helt benovet, for der er SÅ meget! Store og små stykker, også noget til bagsider, meget, der er riet på pap, en del, der er påbegyndt sammensyning og vat!.

Æsker med riede stykker i farveorden osv – tusind tak Tina!

Hvor er det dejligt, når nogen tænker på vores dejlige projekt. Alt vil blive brugt, Karin kan selv bruge noget, resten bliver taget med til Tæppetante-træf i juni i Hejnsvig, hvor det bliver delt ud.

6 års fødseldag!

Facebook kommer sommetider op med gamle mærkedage, og i dag har jeg fået en reminder om, at det var 15. oktober 2010 – i dag for 6 år siden, at Projekt Puttetæpper fik sin egen blog – eller hjemmeside, som vi kalder det.

Det var andre, der fik idéen og skubbede på, nemlig Hanne Bech, og vores fælles patchwork veninde Inge i Faxe Ladeplads, der oprettede bloggen for os.

Og jeg kan da slet ikke forestille mig i dag, at vi ikke havde dette medie til at vise billeder af alle de dejlige puttetæpper, og til at fortælle nyheder! Så tusind tak Hanne og Inge!

Flot donation

Kirsten i Middelfart har doneret en hel del stof, bagsidestoffer og mønster-karton til Projekt Puttetæpper i forbindelse med oprydning i sit syrum. Det praktiske stativ med trådskuffer fulgte også med. Tusind tak!

kurve m stofpap, tittebånd fra Kirsten Buch Middelfart

Flittige Lissy!

Super flittige Lissy Kristensen i Hobro har monteret og quiltet 7 puttetæpper af forskellige toppe og bagsidestof, modtaget fra et dødsbo. Nogle af tæpperne har hun gjort større med egne stoffer.

1509 lissy kristensen  fra dødsbo 7 1509 lissy kristensen  fra dødsbo 5 1509 lissy kristensen  fra dødsbo 4 1509 lissy kristensen  fra dødsbo 3 1509 lissy kristensen  fra dødsbo 2 1509 lissy kristensen  fra dødsbo 1

1509 lissy kristensen  fra dødsbo 6

Alle tæpperne har mellemfoer sponseret af ELLAB-fonden. Alle tæpperne er afleveret på Julemærkehjemmet Hobro.

Tak til arvingerne, der tænkte på Projekt Puttetæpper!

Træf 2015 i Roskilde

PP på træf

Det blev et rigtig godt Træf i Roskilde. Her ses vores stand ved start, senere var den (som sædvanligt) dynget til med tæpper, blokke, toppe og stof.

Der var god hjælp fra flere tæppetanter, så styregruppen også kunne komme rundt og se på alt det spændende i butikker og udstilling.

Det var dejligt at snakke med en masse søde mennesker, så vi havde sindet fyldt med positive oplevelser, og bilerne proppet til taget med tæpper og materialer, da vi drog hjem søndag aften!

Tak til alle!

PP på træf 3

 

God støtte

1200 foldere

Det er dejligt, når rare mennesker støtter os i Projekt Puttetæpper!

For 3. gang på 5 år har et trykkeri nu ganske gratis trykt nye foldere til os – så nu har vi 1200 spritnye, reviderede foldere at dele ud af, når vi er ude til messer eller andre steder, hvor vi gerne vil dele ud af oplysninger.

Trykkeren synes, at man godt kan støtte gode formål, og han bruger dem til oplæring af nye medarbejdere! Det er guld værd for os – TAK!

Helt vild skøn dag på Tæppetante-træf!

Man skal have oplevet tæppetante-træffet for helt at fatte det! Det var fantastisk med 60 deltagende tæppetanter, 6 chauffører og 3 gæster, og i alt 148 puttetæpper, heraf 104 nye, medbragt af deltagerne!

Heldigvis havde et hold tæppetanter meldt sig som hjælpere, det var en uvurderlig hjælp! De mødte 1 timer før starten og arbejdede til 1 time efter træffets slut.

tæppetantetræf 2015 1

Mens vi venter på deltagerne, fordeler opgaverne imellem sig. Et hold Kolding-quiltere havde tilbudt sig som hjælpere – og det skulle vise sig, at de var guld værd!

tæppetantetræf 2015 5

tæppetantetræf 2015 4tæppetantetræf 2015 2

Alt var klar, og hen over “tag-selv-bordet” med stoffer, som skulle deles ud senere, blev medbragte tæpper lagt.

tæppetantetræf 2015 3

Og efterhånden som deltagerne kom med favnen fuld af flere tæpper…

tæppetantetræf 2015 7

..blev veteranbilerne, som til daglig “bor” i den store hal, næsten begravet i tæpper!

tæppetantetræf 2015 8Der var helt fyldt ved bordene..

tæppetantetræf 2015 9

..og da gaverne = poser med 12 fat quarters blev delt ud, var det næsten som juleaften:

tæppetantetræf 2015 11

Efter lækker frokost og demonstrationer af mønstre og teknikker, samt sightseeing i værtindens fantastiske systue, åbnede “tag-selv-bordet:

tæppetantetræf 2015 014..med masser af donerede og arvede stoffer…

tæppetantetræf 2015 13

..blokke og UFOer, som der var god afsætning på.

tæppetantetræf 2015 12

tæppetantetræf 2015 16

Samt et helt bur fuld af store ruller med ensfarvede stoffer. Der var også mellemfor (vat) i store mængder + bagsidestoffer i 3 meter stykker. Alt sammen til at tage af, så meget man ville!

tæppetantetræf 2015 15

Sikke et syn! Vi modtog 104 – ethundredeogfire! – færdige puttetæpper og masser af toppe til quiltning. Det var helt vildt!

Så der fulgte en større fotosession efter gildet. Og igen var hjælperholdet helt uvurderlige til at holde tæpper og lægge dem sammen igen.

Og hvordan får man så 148 tæpper transporteret videre? Jo 3 biler blev helt proppet med tæpper. Den ene med 4 hjælpere og tæppetanter blev fyldt op, så alle undtagen chaufføren sad på 3-4 tæpper hver, foruden et fyldt bagagerum – der var faktisk 32 tæpper alene i den bil! De havde en fest!

Sikke en dag! Stor tak til Birgith, hjælperne og alle deltagerne, som var med til at skabe en både hyggelig og festlig dag!