2 puttetæpper fra Rita Sicko

Rita Sicko har monteret og quiltet 2 puttetæpper:

1806 jette renardSyet af Jette Renard, Greve, quiltet af Rita Sicko, Nyborg. LB-foreningen har sponseret mellemfor.

1806 rebecca logen og rita sickoSøstre fra Rebekka Logen, Nyborg, har syet årsblokke 2018 “Flyvende Firkanter”. Rita Sicko har monteret og quiltet. LB-foreningen har sponseret mellemfor, og Inger M. Pedersen, Skanderborg har doneret bagside.

9 puttetæpper fra “Stofposen” i Skanderborg

Gruppen “Stofposen”, Skanderborg, har syet 9 puttetæpper:

1806 birgit clausen 1Syet af Birgit Clausen af en Jelly Roll fra Tæppetante-træf i Hejnsvig.

1806 birgit clausen 2Syet af Birgit Clausen af påbegyndte blokke, modtaget på Quiltefestivalen i Aulby.

1806 anna mikkelsen 2Syet af Anna Mikkelsen, delvis af rester fra Tæppetante-træf i Hejnsvig.

1806 anna mikkelsen 3Syet af Anna Mikkelsen

1806 anna mikkelsen 4Syet af Anna Mikkelsen, delvis af blokke hentet på Tæppetante-træf i Hejnsvig

1806 anna mikkelsen 5Bow-Tie syet af Anna Mikkelsen

1806 anna mikkelsen 6Syet af “Stofposen” v/Anna Mikkelsen af påbegyndte blokke, modtaget på Tæppetante-træf i Hejnsvig

1806 anna mikkelsen 7Syet af Anna Mikkelsen

1806 anna mikkelsenSyet af Stofposen ved Anna Mikkelsen. Mønstret er et gratis mønster fra Helene Juul

2 puttetæpper fra Kate Dideriksen

Kate Dideriksen, Birkerød, har syet 2 puttetæpper af materialer, som hun fik med hjem fra Tæppetante-træf i Hejnsvig.

1806 kate dideriksen 3Top syet af Lis Mikkelsen, Aidt, monteret og quiltet af Kate Dideriksen. Hannes Patchwor, Vejerslev, har doneret mellemfor.

1806 kate dideriksen 1Top syet af Lis Mikkelsen, Aidt, monteret og quiltet af Kate Dikderiksen. Hannes Patchwork, Vesjerslev, har doneret mellemfor, og Patchworkkælderen, Kolding, har doneret den sjove bagside:

1806 kate dideriksen 2

Så er det sjovt at “lege med” !!

Som tidligere fortalt, har Projekt Puttetæpper og så i ladet forskellige ting bortauktionere i forbindelse med den goumet-middag, der afholdes på Restaurant Bind i Kollund: fine dækkeservietter, en flot bordløber mm, og 3 små tæpper, som nogle tæppetanter har syet eller syet færdige af UFO’er.

Den nye forstander Lasse Balsgaard på Fjordmark har fortalt, hvor godt det gik – skal vi sige fantastisk?

De 3 fine små tæpper, et babytæppe og 2 tæpper lidt mindre en puttetæpperindbragte henholdsvis:

2.700 kr,  3.800 kr og 4.800 kr !

Det er meget, meget flot, at håndarbejde bliver værdsat så højt, og det er dejligt, at vi kan bidrage til driften af julemærkehjemmene med sådan et flot beløb: 11.300 kr alene for de 3 tæpper, vi kender ikke beløbene for de mindre ting.

Hele arrangementet med middag, auktion osv, hvor alle arbejdede gratis, leverandører leverede fødevarer uden regning, flere kendisser arbejdede som tjenere, f.eks. Dennis Knudsen, Thomas Evers Poulsen, Charlotte Bøving, flere politikere, Leif Maibom var auktionarius, mange havde doneret gaver, og børnene fra Fjordmark sang for alle gæsterne, indbragte

Kr.757.536.-

Se evt. billeder HER

Til salg på auktion.

Som andre år har vi givet lov til at nogle tæpper bliver solgt på auktion i forbindelse med den gourmetmiddag, som bliver holdt på Restaurant Bind i Kollund i aften.

Alle indtægter går ubeskåret til Julemærkehjemmet Fjordmark, leverandørerne leveret madvarerne uden beregning, kroen laver maden, og betjeningen ved middagen varetages af flere kendisser fra Kollund, incl. forstanderen på Fjordmark.

De tæpper, dækkeservietter og andre håndlavede ting, som vi giver til formålet, er f.eks. vægtæpper, babytæpper el. tæpper, der er for små til puttetæpper, altsammen i fineste udgave, syet af tæppetanter. Det plejer at indbringe et rigtig flot beløb!

I år er der flere meget smukke dækkeservietter, en fin løber, og disse 3 tæpper:

210618 lille tæppe karion christensen210618 lille tæppe karin christensen skårne firkanter210618 babytæppe til salgVi krydser fingre for et godt salg!

Hun vil blive savnet!

Afskedsreception for forstander Vibeke Sørensen, Fjordmark, i går 20. juni.

200618 afsked m vibekeEfter 27 år ønskede Vibeke at gå på pension – det er næsten ikke til at forstå! Og hvor vil hun blive savnet!

Fjordmark ER Vibeke! Projekt Puttetæpper har haft et fantastisk samarbejde med Vibeke, siden hun i 2008 spurgte, om hun måtte få del i puttetæpperne og bruge 30 til at lægge på sengene i forbindelse med, at børnenes værelser blev renoveret og malet i lyse farver.

Indtil da havde Fjordmark endnu ikke fået puttetæpper, fordi vi på det tidspunkt ikke havde nok.

Vi måtte sige nej til ønsket, for puttetæpperne var jo syet til at give som personlige gaver til børnene (på Kildemose). Men en hurtig beslutning i den daværende styregruppe førte til, at der blev syet rigtige sengetæpper, og glad var Vibeke, da vi november 2008 kunne aflevere 34 sengetæpper:

børn og tæpperFørst i 2011 fik Fjordmark også del i puttetæpperne, idet de som de 2 andre store hjem fik et antal tæpper, som de kunne bruge som fødselsdagsgaver, konfirmationsgaver eller julegaver (hvis der var nok!).

I 2013 deltog Vibeke i vores allerførste Tæppetante-træf, hvor hun tryllebandt tilhørerne med sin fortælling om de børn, der får et ophold på julemærkehjem, og deres baggrund. Det var utroligt rørende! Og heldigvis har Vibeke gentaget dette ved senere tæppetantetræf.

I 2014 var Vibeke den første forstander, der meldte ud, at de på Fjordmark havde talt de modtagne puttetæpper igennem et stykke tid og nu mente, at der var nok til, at hvert barn kunne få et tæppe! Det var virkelig revolutionerende! Og det viste sig at være rigtigt! Siden da har alle 4 – nu 5 – julemærkehjem kunne give ALLE børn et tæppe med hjem!

Når tæppetanterne kommer til Fjordmark med tæpper, får vi gerne en rundvisning, og det har været Vibeke, der viste rundt og engageret fortalte om alting, stolt af “sit” dejlige hjem. Når det kommer til børnenes værelser, kan hun straks se, om der er byttet om på sengetæpperne – det er nemlig ikke tilfældigt, hvor de ligger! De skal passe sammen i farver og mønstre!

200618 afsked m vibeke 2Det er et par store fødder, der skal til at udfylde Vibekes sko! Det blev også sagt flere gange i talerne til receptionen! Det var en meget rørende begivenhed, hvor både en meget ung tidligere elev holdt en rørende og meget personlig tale om, hvad Vibeke har betydet for hende, og en gammel skolelærer fortalte om et samarbejde om fuglekasser, som han laver til salg til fordel for Fjordmark. Kolleger og repræsentanter for Julemærkefonden deltog i hyldningen, børnene sang en rørende sang, og der blev brugt en hel del lommetørklæder!

200618 vibekeVi vil savne Vibeke, men vil også se frem til samarbejde med Lasse, den nye forstander!