Vigtig information!

Nye regler vedr. puttetæpper.
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Styregruppen var lidt nervøs, da Liljeborg åbnede i januar 2018. Kunne vi lave tæpper nok til 5 hjem?
Det har overraskende vist sig, at der ikke var grund til den bekymring! Nu er der gået over et år, og vi modtager flere tæpper end nogensinde! Det kan vi kun glæde os over!

I nu godt 1 år har alle 5 hjem haft rigeligt med tæpper !
Vi har derfor taget nogle beslutninger, der skal gøre det lidt mere overskueligt, og samtidig er knap så tungt for økonomien i Projekt Puttetæpper:

Fremover modtager vi:

  • Hele færdige tæpper i disse mål: tæppets bredde kan være mellem 120 og 150 cm, længden kan være mellem 150 og 170 cm. Efter ønske fra hjemmene må der ikke være for stor forskel i størrelserne.
  • Toppe i samme mål, klar til montering og quiltning, evt. pap skal være pillet ud. Toppe færdiggøres i det tempo, det er muligt.
  • Blokke syet efter årsmønstret det pågældende år.

Mindstemål på tæpperne: 120 cm x 150 cm
Maximum mål: 150 cm x 170 cm.

Eksempler: 130 x 170 cm / 145 x 160 cm / 125 X 160 cm / 127 x 157 cm (husk det er kun eksempler).

Det har aldrig før været officielt, at vi modtager toppe (oversiden af tæppet), men det har ”sneget sig ind” i løbet af årene, bl.a. fordi nogle har svært ved at montere og quilte et helt tæppe.
Der indkøbes mellemfor og bagsidestof til toppe og blok-tæpper, idet vi mener, at tæppetanterne ikke skal have udgifter på at lave andres tæpper færdige. Projekt Puttetæpper er derfor nødt til at skaffe temmelig mange penge fra fonde eller foreninger.
Da vi nu kan se, at vi får rigeligt med tæpper til at dække behovet for et puttetæppe til hvert eneste barn på alle 5 julemærkehjem, indfører vi nogle begrænsninger:

Vi modtager fremover ikke:

  • Tæpper og toppe, der er for store eller for små i forhold til de opgivne mål.
  • Toppe med pap i.
  • UFO’er (UFuldendt projekt) = påbegyndte ting, som ikke har størrelse som et tæppe.
  • Løse blokke i andre mønstre end den aktuelle årsblok.

Disse ændringer indføres for at give Styregruppen mere ”luft”, både i forhold til økonomi, kræfter og tid, samt for, at kvaliteten på puttetæpperne bliver mere ensartet!
Når der kommer rigeligt med tæpper, kan vi tillade os at lette presset lidt på os selv! Der skal hele tiden skaffes penge til indkøb af mellemfor og bagsidestoffer. Og der ligger et stort arbejde i at håndtere alle de UFO’er, vi modtager!
Vi er meget glade for, at vi modtager mange donationer – ikke mindst fra butikker – samt fra nogle, der rydder op, eller fra dødsboer.
Vi tager stadig meget gerne imod stof!!! Stofferne bliver brugt i løbet af året eller delt ud i forbindelse med Tæppetante-træf!

Vores håb er, at dette bliver forstået og accepteret, og at I tager godt imod ændringerne. Og aller vigtigst: At der fortsat sys dejlige puttetæpper til børnene! Der skal stadig fremover bruges ca. 1000 tæpper pr år!

Ovenstående er sendt i en mail til alle tæppetanter, monteringstanter og andre, der syr mange puttetæpper.

Skriv en kommentar