Tæppetanter og monteringstanter

I Projekt Puttetæpper har vi 2 sjove begreber: “Tæppetanter” og “Monteringstanter”!

Monteringstanterne syr tæpper sammen (monterer) af blokke, som mange forskellige har syet i årets løb og sendt til styregruppen. De syr kant(er) omkring og quilter tæppet og sender det til et af julemærkehjemmene. Når de får blokkene tilsendt, får de også bagsidestof og vat samt en betalt pakkelabel til forsendelsen.

Dette smukke tæppe er monteret og quiltet af Julia, som har fået 30 blokke, syet efter 2010-mønsteret “Stier og hegn”, som stadig kan købes. Blokkene skal være syet og sendt ved udgangen af januar

Monteringstanten bestemmer selv, hvordan blokkene skal monteres, om der skal stolper imellem, kanter omkring osv, men de blokke, hun får at arbejde med, forsøger vi at sortere, så farverne harmonerer.

Tæppetanterne syr tæpper efter eget valg af mønster, farver osv, og gør tæppet helt færdigt.  Dette tæppe er syet som fælles projekt af 3 af Lones elever på aftenskole i Odense: Eva, Vivi og Evelyn.

Det er en rigtig god idé at sy et tæppe som fælles projekt, og der er flere grupper rundt i landet, som er tæppetanter i fællesskab med én som kontaktperson.

Der er p.t. 93 tæppetanter – ja faktisk flere, for nogle af disse 93 repræsenterer en hel gruppe. Der er 22 monteringstanter. Nogle er særdeles flittige, men forventningen er, at man syr ét tæppe om året. Monteringstanterne bliver kontaktet individuelt, og det aftales, hvor mange tæpper de vil montere.

Og så er der et ukendt antal, der syr blokke – sidste år blev der syet 1469 blokke, nogle syede 1 og andre syede flere hundrede!

Der er et par nye tæppetanter på vej, og hvis du er interesseret, er du velkommen til at kontakte en i styregruppen (se “Om Puttetæpperne”).

Skriv en kommentar