Endnu 14 puttetæpper fra Tæppetante-træf 2019

1906 birthe noulund og else andersenSyet af nu afdøde Birthe Noulund, quiltet af Else Andersen, Hårby. Birthe Noulunds bo har doneret mellemfor og bagside.

1906 viborg patchwork 1Syet af Viborg Patchwork Foreninges velgørenhedsgruppe. Stoffet til blomsterne er hjembragt fra Tæppetante-træf 2018.

1906 aase o hansen 2Syet af Aase O. Hansen, Sennels, af stof fra Tæppetante-træf 2018.

1906 tove fog petersenSyet af Tove Fog-Petersen, Slagelse.

1906 lisbeth adrian og else andersenSyet af Lisbeth Lau Adrian, Lundby. Quiltet af Else Andersen, Hårby. Bagside fra boet efter Birthe Noulund. Mellemfor sponseret af LB-foreningen.

1906 lene holst bloktæppe 2018Blokke 2018 syet af forskellige, monteret og quiltet af Lene Holst, Gærup. Øvrigt stof er fra tidligere tæppetante-træf, og mellemfor er sponseret af LB-foreningen.

1906 lene holst bloktæppe 2018 22018-blokke samlet og quiltet af Lene Holst, Gærup. Mellemfor sponseret af LB-foreningen. Bagside- og kantstof doneret af Mie Pedersen, Storvorde.

1906 kirsten rasmussen og birte pedersenSyet af Kirsten Rasmussen, Årslev. Monteret og quiltet af Birte Pedersen, Skagen.

1906 hanni bjerre christensenSyet af Hanni Bjerre-Christensen, Århus. Mønsteret er “Stjerneregn” fra Quilt-a-long i Kludemagasinet.

1906 hanne nielsen gistrupSyet af Hanne Nielsen, Gistrup

1906 evelyn hansen og bodil johansenSyet af Evelyn Hansen, Odense. Monteret og quiltet af Bodil Johansen, Sæby

1906 elsebeth juul rasmussen 5 og tut madsenSyet af Elsebeth Juul Rasmussen, Brovst. Quiltet af Tut Madsen, Vorbasse.

1906 bodil larsen 2Syet af Bodil Larsen, Billund

1906 anna marie bastiansen og aase o hansen 2Påbegyndt af Anne Marie Bastiansen, færdigsyet af Aase O. Hansen, Sennels. Bagside fra Tæppetante-træf 2018.

 

9 Puttetæpper fra Tæppetante-træf 2019

1906 elsebeth juul rasmussen 2 og tut madsenSyet af Elsebeth Juul Rasmussen, Brovst

1906 lillian nielsen 1Syet af Lillian Nielsen, Fredericia

1906 lizzi schneider og gunhild krabbeSyet af Lizzi Schneider, quiltet af Gunhild Holst Krabbe

1906 bodil larsen 1Syet af Bodil Larsen, Billund

1906 elsebeth juul rasmussen 3 og tut madsenSyet af Elsebeth Juul Rasmussen, Brovst. Quiltet af Tut Madsen, Vorbasse

1906 elsebeth juul rasmussen 4 og tut madsenSyet af Elsebeth Juul Rasmussen, Brovst. Quiltet af Tut Madsen, Vorbasse

1906 lillian nielsen 2Syet af Lillian Nielsen, Fredericia.

1906 esther bomholt 2 og marianne jensenSyet af Esther Bomholt, Charlottenlund. Quiltet af Marianne Jensen, Ølstykke

1906 anna marie bastiansen og aase o hansenTop påbebyndt af Anne Marie Bastiansen, færdigsyet og quiltet af Aase O. Hansen, Sennels. Bagside fra Tæppetante-træf 2018.

 

 

Overskud af tæpper – og en løsning!

011215 tæpper til skælskør 1 500På tæppetante-træf 2019 i Hejnsvig blev de deltagende tanter orienteret om et problem, styregruppen har gået lidt stille med, men som vi nu har fundet en løsning på.

For 1 år siden var vi spændte på, om vi kunne følge med, når der nu var 5 julemærkehjem, der skulle have puttetæpper til alle børn. Måske derfor har mange syet ekstra mange tæpper! For det viser sig, at der er et stort overskud af tæpper på alle 5 hjem!

Kildemose bad om pause i modtagelse af store portioner tæppe for 2 år siden, de vil dog nu igen gerne modtage og har fået igen.
Fjordmark gav mig et chok i foråret, da de bad mig se deres “lager” af tæpper på loftet – der var godt nok mange tæpper, pænt pakket i poser og kasser.
Og for få dage siden henvendte Liljeborg sig også, for at vi kunne finde en løsning på deres store overskud!
Hobro og Skælskør har på forespørgsel også bekræftet, at de har et stort lager.

Styregruppen troede i første omgang, at vi kunne løse det gennem begrænsninger i, hvad vi modtager: ingen UFO’er, ingen tæpper, der er for små.
Men det er tydeligvis ikke tilstrækkeligt. Så forskellige forslag er blevet drøftet, og heldigvis fandt vi en god løsning, som vi kunne melde ud på Tæppetante-træf, hvor de 70 deltagende tæppetanter blev orienteret og evt. kunne give udtryk for deres mening.

“Søskende-tæpper” blev løsningen, som alle har udtrykt stor tilfredshed med!

Midlertidigt – så længe der er overskud af puttetæpper – kan alle 5 julemærkehjem sende et tæppe med hjem til hver af børnenes søskende, max. 14 år gamle. Det vil bringe glæde til de børn derhjemme!  Og vi vil jo gerne glæde børn!

Det er en procedure, som kan stoppes igen med kort varsel, når puklen af tæpper er nedbragt. Det vil vi bede hjemmene hjælpe os med, vi kan jo ikke styre det.

“Projekt Søskende-tæpper” blev modtaget meget positivt af alle deltagerne! Og det håber vi også, at det bliver blandt alle øvrige tæppetanter. Alle syntes, at det var en rigtig god idé!

Tak! Det er vi glade for!

Vi håber, at alle tæppetanter vil fortsætte med at sy puttetæpper til børn på julemærkehjem! Der skal stadig bruges ca. 1.000 tæpper pr år!

Men én lille begrænsning: vær søde at overholde målene: 120 – 150 cm i bredden og 150 – 180 cm i længden (vi har udvidet målet i længden med 10 cm på anmodning fra nogle af jer).
Og så fastholder vi: vi modtager gerne: årsblokke, samt toppe, der holder målene, og som er klar til quiltning. Men vi modtager ikke UFO’er.
Der er stadig nogle, der syr tæpperne lidt for små eller meget for lange!