Feeds:
Indlæg
Kommentarer

Archive for november 2010

Formentlig er det første og eneste gang, at vi sælger puttetæpper på auktion! Men det har været meget spændende!

Og vi er stolte over, at tæpperne tilsammen har indbragt 26.150 kr, som ubeskåret går til Julemærkefonden sammen med auktionssalær og hammerslagsgebyr for hvert enkelt tæppe, ialt 32.130 kr.

Da alle tæpper er syet frivilligt, og hver tæppetante har afholdt alle materialeudgifter – som altid på puttetæpperne – så er den samlede pris god.

Men der har været store problemer med udstilling af tæpperne, hvor vi tror, det kunne have været gjort bedre. Men så er vi blevet så kloge! Vi vil bruge kreativitet og kræfter på at sy puttetæpper fremover! Det kan vi!

Alle 10 tæpper kan ses samlet her

Read Full Post »

Emmas blomster

 

“Emmas blomster” var puttetæppemønster i 2008, det er et flot mønster, som er rigtig godt til mange små rester! Vi fik mange dejlige tæpper ud af det i 2008/2009, hvor det viste sig, at monteringstanterne var meget kreative til at sætte blokkene op på mange forskellige måder.

Kirsten har nu selv håndsyet et helt tæppe med 80 blokke af “Emmas blomster” – det er virkelig flot!

Read Full Post »

Resultat af quiltekursus

 

Lene har syet dette puttetæppe i forbindelse med et kursus i quiltning, se Lenes blog Tæppet måler 150 x 115 cm og er sendt til Kildemose.

Read Full Post »

Nye tæpper

Yrsa har syet de 2 flotte tæpper

Og Yrsa har også monteret og quiltet 2 tæpper med blokke fra 2010 “Stier og hegn”, syet af andre. Billederne er lagt ind på galleriet.

Read Full Post »

2 nye puttetæpper

2 meget forskellige puttetæpper er færdige og lagt ind på galleriet:

Birgits “Kryds i pastel”

og Bentes: “Find katten”

Read Full Post »

I Projekt Puttetæpper har vi 2 sjove begreber: “Tæppetanter” og “Monteringstanter”!

Monteringstanterne syr tæpper sammen (monterer) af blokke, som mange forskellige har syet i årets løb og sendt til styregruppen. De syr kant(er) omkring og quilter tæppet og sender det til et af julemærkehjemmene. Når de får blokkene tilsendt, får de også bagsidestof og vat samt en betalt pakkelabel til forsendelsen.

Dette smukke tæppe er monteret og quiltet af Julia, som har fået 30 blokke, syet efter 2010-mønsteret “Stier og hegn”, som stadig kan købes. Blokkene skal være syet og sendt ved udgangen af januar

Monteringstanten bestemmer selv, hvordan blokkene skal monteres, om der skal stolper imellem, kanter omkring osv, men de blokke, hun får at arbejde med, forsøger vi at sortere, så farverne harmonerer.

Tæppetanterne syr tæpper efter eget valg af mønster, farver osv, og gør tæppet helt færdigt.  Dette tæppe er syet som fælles projekt af 3 af Lones elever på aftenskole i Odense: Eva, Vivi og Evelyn.

Det er en rigtig god idé at sy et tæppe som fælles projekt, og der er flere grupper rundt i landet, som er tæppetanter i fællesskab med én som kontaktperson.

Der er p.t. 93 tæppetanter – ja faktisk flere, for nogle af disse 93 repræsenterer en hel gruppe. Der er 22 monteringstanter. Nogle er særdeles flittige, men forventningen er, at man syr ét tæppe om året. Monteringstanterne bliver kontaktet individuelt, og det aftales, hvor mange tæpper de vil montere.

Og så er der et ukendt antal, der syr blokke – sidste år blev der syet 1469 blokke, nogle syede 1 og andre syede flere hundrede!

Der er et par nye tæppetanter på vej, og hvis du er interesseret, er du velkommen til at kontakte en i styregruppen (se “Om Puttetæpperne”).

Read Full Post »

 

Nu er auktionen i gang på www.lauritz.com hvor dette og 9 andre udvalgte puttetæpper bliver solgt til ubeskåret indtægt for Julemærkefonden. Det er meget spændende, om det kan give en god sum! Man kan følge auktionen frem til 28. november her.

Det kan virke skuffende at de første bud er så lave, men sådan vil det altid være med auktioner, og der er masser af tid!

Det er i aften kl 19 – 21 , man kan se tæpperne live ved et arrangement hos raun.com i Lyngby.

Read Full Post »

.. også de, der havde forputtet sig i første omgang.

Susse har samlet og quiltet disse 3 tæpper af blokke fra 2009 og skriver:

Tre toppe af blokke fra 2009, lå i en kasse under et par “gæs”-toppe. De dukkede frem fordi jeg ledte efter min brune ensfarvede stof. Frem i lyset med dem, så de kunne blive monteret, så folk der har syet blokkene, kan se at alle blokke bliver brugt. Stadig i jagten på det brune stof, dukkede der nogle løse blokke fra 2009 op, mere ups, de skal også nok blive til et tæppe.

Vi forsøger at sammensætte blokkene, så de passer bedst muligt i farverne, men det er klart, at vi til sidst har nogle blandede blokke, men det kan stadig blive gode tæpper.

Disse blokke var syet af samme person, det kan man godt se af stofferne, der er brugt. Susse er god til at give dem en flot indramning.

Read Full Post »

Sort nat i Skanderborg

Projekt Puttetæpper var inviteret med til “Sort nat i Skanderborg” fredag 12. november og udstillede hos Stof & Sy..

 

..hvor der er fine muligheder for at hænge tæpper op..

.. i butikken og op ad trappen.

Bente fortalte interesserede om projektet og hvem tæpperne bliver givet til.

Puttetæpperne kan ses i butikken til og med 30. november.

Read Full Post »

18 puttetæpper..

..har Lone Olesen og hendes elever i Odense syet!

Nogle af dem er syet af eleverne i fællesskab.

Andre er syet af Lone selv. Se alle billederne på galleriet.

Godt gået!

Read Full Post »

ældre indlæg »

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.