Feeds:
Indlæg
Kommentarer

Archive for oktober 2010

Projekt Puttetæpper deltager med en stand på MINI MESSE i Vejerslev søndag den 31. oktober 2010, hvor vi viser eksempler på færdige tæpper til børn på julemærkehjem, sælger mønstre og fortæller om projektet.

Dette tæppe er syet med 2010-mønsteret “Stier og hegn”.

Hvis nogen har færdigsyede blokke, de gerne vil aflevere, eller hele tæpper, står vi klar til at tage imod!

Read Full Post »

91-årig syr puttetæppe!

 

91-årige Karen, der bor på plejecenteret Søndergården i Brædstrup har syet 30 blokke til et puttetæppe, som Bente fra Projekt Puttetæppers styregruppe har monteret og quiltet.

Karen har syet patchwork “altid” og hygger sig stadig meget med det. Blokkene er syet over pap, så fint og nøjagtigt, at ingen kan gøre det bedre! Og hun vil fortsætte og sy flere blokke, der kan komme med i bloktæpper med mønsteret for 2010 “Stier og hegn”. Mønsteret kan stadig sys og sendes ind inden udgangen af januar 2011. Se hvordan her.

Read Full Post »

I anledning af at det nye julemærke udgives i morgen har TVØST været på besøg på Julemærkehjemmet Skelskør. Og en del af indslaget kom til at handle om de tæpper, som Projekt Puttetæpper syr til børnene, idet tv-holdet besøgte tæppetante Tove Fog-Petersen, som viste og fortalte. Se selv indslaget her. Rul lidt ned og vælg programmet “Julemærker ikke nok”, hvis du ikke vil se hele nyhedsudsendelsen.

Read Full Post »

Besøg på Kildemose

2 x Grethe og Lise fra Middelfart og Strib har været på besøg på Kildemose med en last af:

69 puttetæpper

 

Der var læs på!

Og tæpperne gør stor lykke hos børnene. Tæpperne bliver hængt op på væggene i første omgang, og den dag, de rejser hjem, får de et af tæpperne som gave.

Sara og Mads viste rundt, tæppetanterne var på Kildemose i 2½ time, iøvrigt samtidig med, at TV2 filmede til julekalender (og de var også imponerede over alle tæpperne!).

Sådan så et værelse ud, da Kildemose startede for 60 år siden..

..og sådan ser Mads’s værelse ud i dag med et fint tæppe på væggen!

Foruden de 69 puttetæpper havde tæppetanterne også andre gaver med: et juletræstæppe, en fødselsdagsløber og en stor stak brødservietter, dækkeservietter og småting, som de kan sælge, når de har julemærkemarch, og som her bliver beundret af forstander Lene Schou og Grethe.

Kildemose har efterfølgende haft besøg fra Julemærkehjemmet Skelskør, som fik 48 tæpper med hjem, så der er til julegaver til alle de børn, der er der op til jul! Det er flot, at der så stort overskud af tæpper.

Read Full Post »

Der er en lille notits i Familie Journalen i uge 42 med et flot billede af 2 tæppetanter og puttetæpper.

Det er altid dejligt med omtale, men lidt ærgerligt, når omtalen er forældet!

Billedet er fra august 2008 (det fremgår ikke), hvor vi havde en stor stand med puttetæpper og sengetæpper til diverse julemærkehjem på Træf i Odense.

I teksten står der, at “de 2 flittige tæppetanter selv syr 150 tæpper om året”!!! Gid det var såvel! Men det gør vi altså ikke. Vi har sikkert sagt, at der bliver syet ca 150 puttetæpper om året i Projekt Puttetæpper.

Det passer nemlig meget godt med dengang altså i 2008! Siden er projektet vokset betragteligt, idet der både er kommet flere tæppetanter til, og der bliver syet mange flere blokke + hele tæpper.

For nu lige at slå fakta fast, så forventes det af en tæppetante, at hun syr 1 tæppe om året – gerne flere, men man skal altså ikke lade sig afskrække af “150 tæpper om året”! Der er enkelte, der syr 10 – 15 tæpper om året, og det er meget flot!

Og man må også meget gerne sy både blokke og hele tæpper, uden at man er tilmeldt som tæppetante!

Ja, meget apropos dette, så kom Posten for 5 minutter siden med en pakke med dette dejlige tæppe +  8 blokke, fra én, der ikke er fast tæppetante. Tusind tak for det! Det kommer med på MINI MESSE hos HANNE’s søndag den 31. okt., før det bliver sendt til et af julemærkehjemmene.

Read Full Post »

Nyt på galleriet

Der er nye billeder af puttetæpper på Galleriet.

Birgith har igen syet nogle vældig flotte tæpper, bl.a. dette, der er syet/quiltet efter metoden “Quilt as you go”, hvor de enkelte blokke sys sammen og quiltes, inden de føjes sammen for og bag.

Forsiden.

Og bagsiden

Read Full Post »

Det er aldrig sket før, at man har kunne købe et puttetæppe, syet til et barn på julemærkehjem.

Det kan man fra den 18. – 28 november, og vi håber, at der i dette specielle tilfælde vil blive givet mange penge for de 10 tæpper, som bliver sat på auktion – selvfølgelig til ubeskåret indtægt for Julemærkefonden og dermed børnene, der får et ophold der.

Projekt Puttetæppers styregruppe sagde ja, da vi blev spurgt, og det er os, der har valgt tæpperne ud til formålet. Naturligvis efter aftale med de tæppetanter, der har syet tæpperne.

Læs mere og se PR-billeder og -tekst på Julemærkefondens hjemmeside under “arrangementer” i den røde bjælke.

Read Full Post »

Gruppetæpper

Lammefjord quilterne, som syr hos KHN-Design syede 3 puttetæpper af 2009-blokken med sort gitter imellem:

Sådan så de 3 toppe ud, og nu er de sendt til Kildemose, efter at Bente har quiltet dem. Så snart bliver de givet til 3 børn, når de afslutter deres ophold.

Klik på hvert billede for at se det i fuld størrelse.

Næsten samtidig med, at vi modtog de 3 toppe, blev vi inviteret til at hente bagsidestoffer i Helene Juuls butik i Hørning, 35 meter blev det til! Og noget af det blev brugt bag på de 3 tæpper:

Read Full Post »

Nyt billede

Der er kommet nyt billede på Galleri Projekt Puttetæpper.

Read Full Post »

En tankes fødes! Og med god hjælp kan bloggen om “Projekt Puttetæpper til børn på julemærkehjem” nu præsenteres !

Her vil alle relevante oplysninger, nyheder, billeder, historie og mønstre kunne hentes af alle interesserede.

Vi håber, at tæppetanter, monteringstanter, alle de, der syr blokke til tæpper, alle patchworkere, der har lyst til at vide noget om søde, dejlige tæpper til børn, kan få glæde af bloggen! Samt alle andre interesserede.

For første gang fortælles her hele historien om Projekt Puttetæpper, samtidig med at alle praktiske oplysninger kan findes her. Mønstrene fra 1998 – 2007 er til fri afbenyttelse – men kan ikke indsendes til os, det kan kun det aktuelle mønster, lige nu 2010-mønsteret. Efterfølgende mønstre vil også blive tilføjet som pdf-filer.

Alle nyheder om projektet kan fremover læses under indlæg, hvor alle er velkommen til at komme med kommentarer og spørgsmål. Det er ikke tilladt at kopiere billeder og indlæg fra bloggen, men man er velkomme til at linke hertil.

Read Full Post »

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.