Feeds:
Indlæg
Kommentarer

Archive for november 2011

Projekt Puttetæpper har modtaget 3 store IKEA-poser fulde af stof, UFOer (påbegyndte patchworktæpper) og bøger fra et dødsbo. Hvor er det skønt, når efterlafte el. veninder tænker på vores dejlige projekt med at sy tæpper til børn på julemærkehjem.

Nu har vi sorteret det, og der er bunker af store stykker, som kan bruges til bagsider på tæpper..

..lidt mindre, som kan indgå i blokke.

Og der er flere dejlige UFO’er, som f.eks. denne med Sunbonnet Sue, hvor alt er tilrettelagt, en stak stof, der skal bruges til de forskellige figurer, og den fine bog med alle mønstre og vejledninger.

Der er også en næsten færdig, håndsyet top med “kuber” i mange skønne farver, sirligt syet – den kan ikke ate lang tid at gøre færdig.

Og der er til et flot tæppe i gyldne farver til maskinsyning. Alt er skåret og arrangeret, sat fast på et lagen, lige til at gå til for én, der er dygtig på symakine. Også her følger mønsteret med.

Så nu skal vi finde nogle “tæppetanter”, der har lyst til at bruge af dette overflødighedshorn!

Read Full Post »

Fin UFO

Bente har quiltet den fine UFO, som blev afleveret på Træffet i Odense.

Read Full Post »

Det var jo en ordentlig portion tæpper, Lindholm-gruppen havde med til Hobro i går, så jeg har delt dem lidt op. Her kommer flere:

Read Full Post »

Lindholm Quilterne besøgte Julemærkehjemmet Hobro i dag …

…med ialt 35 puttetæpper!

Tæpperne blev pakket ud og beundret i børnenes samlingssal. Og derefter gav 2 friske piger gæsterne en rundvisning, hvor de fortalte om, hvad de laver og hvordan det er at være på julemærkehjem. De forsøgte også at lave en aftale om, hvilket tæppe, de gerne ville have!

Forstander Marie Høgsbro fortalte, at hvis alle børn, der får et ophold der, skal have et tæppe hver, skal vi sy 200 tæpper om året alene til Hobro! Så det er bare med at komme i gang med stof/saks/nål og tråd! Men der var enighed i gruppen om, at det var ikke de sidste puttetæpper, de har syet!

Read Full Post »

Projekt Puttetæpper deltog i julemarked på plejecenteret i Gedved, hvor der var stor interesse for de flotte tæpper, og hvor Bente endda solgte af 2011-mønsteret. Så der er nogle, der får travlt med at sy blokke inden 1. februar! Men det kan stadig nås.

 

Read Full Post »

..disse 3 fine tæpper, som Doris Christensen fra Gjøl har syet

Read Full Post »

På tirsdag kører nogle tæppetanter fra Lindholm sogns patchworkgruppe til Julemærkehjemmet Hobro med 27 puttetæpper.

De 13 af dem  er syet af herreskjorter, og de er simpelthen så flotte allesammen.

 

Read Full Post »

.. som vi – en stor gruppe af Tæppetanter og andre patchworkere – syede til Fjordmark i 2008 – som et éngangs projekt. Fjordmark havde skaffet penge til renovering af børnenes værelser incl. anskaffelse af boxmadrasser i stedet for skibsbrikse, og det store ønske var at male værelserne i lyse neutrale farver og så lægge smukke tæpper på sengene.

Det tæppe syede jeg.

Dengang var det hovedsageligt Kildemose, der fik puttetæpper, Skelskør fik overskuddet derfra, og vi var så småt begyndt at sy til Hobro. Ønsket gik på 30 puttetæpper til Fjordmark, men dels var tæpperne for små til sengetæpper, dels kunne vi ikke tillade os i styregruppen at give tæpperne til et andet formål, end de var syet til. Så svaret blev “desværre – men nej!”.

Og så spøgte tanken alligevel ½ dags tid hos mig, og da jeg spurgte de andre i styregruppen, blev vi enige om at forsøge, om vi kunne få nogen med til at sy 30 sengetæpper – altså større end puttetæpper – som et éngangs projekt. Susse sagde: “ellers må vi sy dem selv!”

Pia har syet dette

Og det blev en helt øredøvende succes! Der skulle bruges 30, og der blev leveret 64! Så vi besluttede, at halvdelen blev givet til Hobro som sengetæpper.

 Eva har syet dette

Eva har også syet dette

Det viste sig nemlig, at der var mange, der gerne ville sy tæpperne, alene eller sammen med en anden eller en gruppe. Og der var flere, der havde tæpper liggende i skabet, som var klar! Så der var nogle, der leverede 2 – 4 tæpper.

Susse syede dette

Det var sjovt: jeg kunne sætte navn på flere af tæpperne! 

De blev afleveret på Fjordmark i september 2008, kort tid før Fjordmarks 70 års jubilæum, og resten I Hobro nogle måneder senere.

Eva har syet tæppet til højre
Christa på 80 år syede dette

Og da vi besøgte Fjordmark forleden, fik vi en rundvisning, hvor vi bla. så nogle af værelserne.

Syet af damer på Søndergården her i Brædstrup

Hvor var det dejligt at se de smukke tæpper igen!

HANNE har syet det bagerste
Pia har syet tæppet til højre, og Else har syet det til venstre

Forstander Vibeke fortalte, at når de har besøg og viser rundt, bliver de altid spurgt: “Hvor har I dog de flotte tæpper fra?” Jo, det kan vi godt være stolte over.

Esther har syet det til venstre og Ulla det til højre
Tæpperne her er syet af (fra venstre): Nancy og Lene, Hanne, ?? og Kirsten

Read Full Post »

..har syet disse 2 smukke puttetæpper til børn på Julemærkehjemmet Hobro:

 

Read Full Post »

Da vi kørte til Fjordmark i tirsdags, nåede vi lige at tage billeder af disse 10 tæpper, som vi modtog kort tid før, så de kunne nå at komme med.

Birgith Lorenz har syet de 7 tæpper herover og herunder og quiltet nogle af dem ”as-you-go”, andre er quiltet af BeoBeo.

Og se her nedenfor er bagsiden af dette tæppe:

 

 

Quiltet af BeoBeo

Quiltet af BeoBeo

Og bagsiden herunder:

 

Quiltet af BeoBeo

Syet af Birthe Jespersen og quiltet “as-you go”

Syet af Lis Madsen

Syet af Jonna Habermann og quiltet af Bente Bjerre

Read Full Post »

ældre indlæg »

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.