Om Puttetæpperne

Projektets formål

Projekt Puttetæppe blev startet af Birgit Glüsing i 1997, formålet med projektet var oprindeligt at sy patchwork tæpper til børnene på Julemærkehjemmet Kildemose. Men efterhånden som der bliver syet flere og flere tæpper, bliver der også givet tæpper til børn på de andre julemærkehjem. Projektet holdes sammen i en løs organisation, i en styregruppe på 3 (se adresser nedenfor). Alt foregår på frivillig basis. 

Lidt historie om Julemærkehjemmene

Julemærkehjemmene i Danmark har historie tilbage til 1903. Ved at sætte en frivillig “ekstra porto” på jule- og nytårshilsener samlede man penge ind til støtte for syge børn. Allerede i 1912 var de to første julemærkehjem en realitet.I dag hjælper julemærkehjemmene året rundt ved at tilbyde et pusterum til børn, der er kørt godt og grundigt fast i dagligdagen. Mobning og overvægt er nogle af de problemer, børnene lærer at håndtere. Opholdet betyder meget i et barns liv og vil være med til at præge barnet positivt i årene fremover. Kærlighed, krav og konsekvens er grundlaget, der får tilværelsen til igen at hænge sammen for børn, som med julemærkehjemmets hjælp får lagt vanskelighederne bag sig. Læs mere på www.julemaerket.dk

Puttetæpperne

Tæppetanterne valgte børnene på Kildemose, fordi det er de mindste børn og det mindste hjem – alle børn på Kildemose har siden julen 1998 fået et patchworktæppe med hjem efter endt ophold, og vi ved, at børnene er meget glade for dette minde om deres ophold.

Siden nytår 2015 får alle børn på julemærkehjemmene Hobro, Skælskør, Kildemose i Ølsted og Fjordmark I Kollund puttetæpper i forbindelse med deres ophold. I januar 2018 åbnede Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde, og der var puttetæpper til alle børn fra starten.

Fra 2019 modtager vi:

  • Hele færdige tæpper i disse mål: bredde 120 – 150 cm, længde 150 – 180 cm. Efter ønske fra hjemmene må der ikke være for stor forskel i størrelserne.
  • Toppe i samme mål, klar til montering og quiltning, evt. pap skal være pillet ud. Toppe færdiggøres i det tempo, det er muligt.
  • Blokke syet efter årsmønstret det pågældende år.

Mindstemål på tæpperne: 120 cm x 150 cm

Maximum mål: 150 cm x 180 cm.

Hvordan kan du hjælpe?

Du kan sy Årets puttetæppe-blok. Hvert år vælges en blok til at være Årets puttetæppe-blok. Mønster og vejledning sælges fra ca. 1. marts forskellige steder, samt på Projekt Puttetæppers bod på Dansk Patchwork Forenings årlige træf den sidste weekend i august.. Se “Puttetæppemønstre“.

Få mønsteret sendt:
Du kan få mønsteret sendt, hvis du sender en mail til én i styregruppen (se adresser neden for). Du skal oplyse din adresse, og om du vil betale via Mobilepay eller Netbank. Du modtager herefter et telefon nummer til Mobilepay eller et kontonummer til vores netbank.

Du betaler 30 kr., der dækker mønsteret + porto + kuvert.

Derefter sendes mønsteret til dig. Hvis du gerne vil have det nye mønster så snart, det er trykt, er du velkommen til at bestille det fra 1. februar.

De syede blokke sender du til: Karin Holme Frederiksen (se adresser) Blokkene skal afleveres senest med udgangen af januar måned det efterfølgende år til den adresse, der står på mønsteret.

Bliv monteringstante: Indkomne blokke samt toppe = oversiden af et tæppe bliver af frivillige monteringstanter samlet og quiltet til tæpper og videresendt til julemærkehjemmene. Monteringstanterne får så vidt muligt bagsidestof og vat til tæpperne, samt porto til forsendelse betalt. Vil du hjælpe med at montere, henvender du dig på en af nedenstående adresser. Blokkene fordeles blandt monteringstanterne fra efteråret og indtil marts. Vi vil gerne, at du sender et foto af tæppet til mappen over puttetæpper og har du billedet i digitalform, sendes det til Karin Holme Frederiksen til udgivelse på galleriet, se nedenfor.

Bliv tæppetante: Har du lyst til at lave et tæppe helt efter eget valg, er du tæppetante. Her bestemmer du mønster og farver selv, og du sender tæppet direkte til:

  • Julemærkehjemmet Kildemose, Kildemosevej 15, 3310 Ølsted eller
  • Julemærkehjemmet Hobro, Amerikavej 40, 9500 Hobro eller
  • Julemærkehjemmet Skælskør, Møllebakken 5, 4230 Skælskør eller
  • Julemærkehjemmet Fjordmark, Fjordvejen 20, Kollund, 6340 Kollund
  • Julemærkehjemmet Liljeborg, Baldersvej 3, 4000 Roskilde

Du kan også aflevere tæpper til styregruppens medlemmer, samt på de messer, hvor vi er til stede.
Følgende butikker og personer modtager gerne tæpper til videregivelse:

– HANNE’s Patchwork i Vejerslev
– Stjernestoffer i Brønshøj
– Butikken ved Højen, Asnæs
– Patchworkkælderen i Kolding
– Bali Quilt, Korsør
– Patchwork Oasen, Skjern
– Pernille Riess Robertsson, Parkvej 15, 3070 Snekkersten
– Marianne Jensen, Parkalle 53, 3650 Ølstykke
– Patchwork og Design, Danmarksgade 31, st. tv., 9000 Aalborg
– Speich Design, Værløse

Gruppen af tæppetanter holdes løst sammen af en styregruppe, i øjeblikket af Karin Holme Frederiksen, Rita Sicko og Lisbeth Lau Adrian. Har du lyst til at være med, så send en mail eller ring til én af de 3, så modtager du de nærmere retningslinier samt årets julebrev. Tæppetanter bliver inviteret til det årlige Tæppetante-træf og får tilbudt at få del i stof, som PP bliver foræret. Vi vil gerne, at du sender et foto af tæppet til mappen over puttetæpper, og har du billedet i digitalform, så send det til Karin Holme Frederiksen til udgivelse på galleriet, se nedenfor.

Se billederne Billeder af Årets-blok-tæpper, og Tæppetante-tæpper kan ses på Galleri Projekt Puttetæpper http://puttetaepper.patchwork.dk/#home.

Billeder til hjemmesiden Elektroniske billeder af færdige tæpper, som må vises på denne hjemmeside, sendes til Karin Holme Frederiksen på e-mail: mail@karinhf.dk

Du er altid velkommen til at henvende dig med ideer og evt. spørgsmål. God fornøjelse og tak for din hjælp til børn, som trænger. Karin Holme Frederiksen,
Kløvevej 16, Skørring,
8544 Mørke
Tlf. 86 97 42 16
mail@karinhf.dk

Rita Sicko
Skræddergyden 7,
5800 Nyborg
Tlf. 2327 1568
krsicko@turbopost.dk

Lisbeth Lau Adrian
Sallerup Gade 10,
4750 Lundby.
Tlf. 2177 9220
lisbethlau@privat.dk