Invitation til Tæppetante-træf

Nu er invitationerne til årets Tæppetante-træf, som også bliver fejring af 20 års jubilæum, sendt ud.

De fleste pr mail i går aftes, resten med “snail-mail” og frimærke.

Vi har for første gang sat et max antal af pladshensyn, for nok er der god plads hos Birgith, der lægger lokaler til. Men der er grænser, og det skal være en fornøjelse at deltage.

Det er kun tæppetante og monteringstanter, der kan deltage, og får alle en personlig invitation.

Der gik nøjagtig 9 minutter, fra invitations-mailen blev sendt, til den første tilmelding indløb! Og det var fra én, der har deltaget flere gange før, så hun har gode minder! Der er mange nye tæppetanter, og de vil også få en speciel og forhåbentlig dejli oplevelse.

tt træf 8Det var en rigtig god idé, Birgith fik for 4 år siden, da hun tilbød at lægge hus, have og systue til, at vi kunne mødes 1 gang om året, hvor det udelukkende er tæppetanter, der træffes! Nu er det vores 5. Træf!

Skønt med gavmilde patchworkere

Tina Kjær Nielsen fra Aalsgaarde kan ikke længere sy patchwork i hånden og har derfor tilbudt Projekt Puttetæpper det stof, hun ikke kan bruge.

Det har Karin Christensen fra Hornbæk hentet, og Karin har taget billeder af den helt overvældende “skat”:

150417 stof fra tina kjær 1 150417 stof fra tina kjær 2 150417 stof fra tina kjær 3 150417 stof fra tina kjær 4 150417 stof fra tina kjær 5 150417 stof fra tina kjær 6Karin var helt benovet, for der er SÅ meget! Store og små stykker, også noget til bagsider, meget, der er riet på pap, en del, der er påbegyndt sammensyning og vat!.

Æsker med riede stykker i farveorden osv – tusind tak Tina!

Hvor er det dejligt, når nogen tænker på vores dejlige projekt. Alt vil blive brugt, Karin kan selv bruge noget, resten bliver taget med til Tæppetante-træf i juni i Hejnsvig, hvor det bliver delt ud.

Julemærkehjemmet Liljeborg på DK4

I morgen Skærtorsdag 13. april kl. 15.10 på DK4 genudsendes udsendelsen om det nye julemærkehjem Liljeborg i Roskilde. Jeg så den, da den blev sendt 1. gang, og den blev også genudsendt sent i går aftes.

Men nu er chancen der så igen for at høre historien bag den ufatteligt store donation, som Winnie Liljeborg har givet til børn, der trænger til hjælp og omsorg.

Det er en rigtig god udsendelse, hvor Winnie Liljeborg og Søren Ravn, direktør for Julemærkefonden fortæller til Thomas Evers Poulsen om projektet og hvordan det er startet.

69 tæpper til Fjordmark

Birgith Lorenz og Hanne Schrøder besøgte Fjordmark i går med en helt fyldt bil (kunne ikke se ud af bagruden!).

58 tæpper ved afgang + 7 tæpper, som Birgith havde med, og undervejs formiddagskaffe hos Lone Carlsen, Bramdrupdam, som havde 4 tæpper, som skulle med = 69 flotte tæpper ialt. Heraf var de 3 meget smukke sengetæpper til at udskifte nogle af de mest slidte på hjemmet. Billeder af dem senere.

Både børnene, forstander og pædagoger var begejstrede, nogle af børnene hjalp med udpakning, og alle tæpper blev bredt ud på gulvet i hallen, hvor man har et godt kig fra svalegangen. Men det er første gang, jeg har oplevet, at der var så mange tæpper, at man ikke kunne fotografere dem på én gang der oppe fra. Så billederne er taget á flere gange.

tæpper 1tæpper 2tæpper 5

tæpper 7 tæpper 6 tæpper 4 tæpper 3Bemærk drengen på tæppet, der er syet af stof med amerikansk fodbold, som sammen med Birgith beundrer tæpperne. Han var med til at pakke tæpperne ud og kom op i opholdsstuen for at spørge til tæpperne og fortalte, at det tæppe ønskede han sig meget!

Vibeke og nogle børn og pædagoger beundrede tæpperne ovenfra.

børn og tæpper 1Efter frokost, lektielæsning og frikvarter udendørs, fik de 2 hold, der har været på hjemmet længst, inviteret ind i hallen, hvor de uden sko måtte gå rundt på tæpperne og finde det tæppe, de syntes allerbedst om.

børn og tæpper 2 børn og tæpper 5Hvis flere satte sig på samme tæppe, blev der trukket lod..børn og tæpper 3..og det var netop tilfældet med “fodboldtæppet”, så det var spændende…

børn og tæpper 4..og hvem vandt!!! Nøj, hvor var han glad!

børn og tæpper 6Det var der andre, der var!

børn og tæpper 7Det var en dejlig dag, som man ikke glemmer!

Tæpperne blev pakket i poser med navn på, så får børnene dem med hjem i forbindelse med en hjemme-weekend.

Resten bliver lagt i “tæppeskabet”, og næste gang er det de 10 nye børns tur.

 

Igen en god dag på Håndarbejsmessen.

Trods lidt for lave besøgstal på messen har Projekt Puttetæpper gode dage!

Vi sælger en hel del mønstre, og vi inkasserer tilfredshed med årets puttetæppemønster. Der er også flere nye, der køber mønsteret og gerne vil deltage i syning af blokke.

Og en mangeårig tæppetante, der har syet mange flotte tæpper, men nu ikke magter det mere, får nu mønsteret, som hendes veninde købte til hende, så hun kan sy blokke, det er overkommeligt, og vi skal nok sy dem sammen og quilte dem til tæpper. Det var veninden sikker på, at hun ville blive glad for.

Som noget helt særligt fik vi også en ny monteringstante, idet en besøgende henvendte sig og spurgte, om vi manglede nogen til at quilte tæpper – for hun har sin egen long-arm-quiltemaskine? Ja, det var da helt perfekt! Så hun fik allerede den første pakke med hjem, indeholdende en sød top, mellemfor og bagsidestof! Det håber vi at få meget ud af – og hun var rigtig glad!

Vi er på Håndarbejdsmessen igen i dag fra kl 10 – 16.

1. dag på Håndarbejdsmessen i Lillebælthallerne

Projekt Puttetæpper har plads i Inspirationshjørnet på Håndarbejdsmessen, hvor vi arbejder sammen med de meget søde damer fra Familie & Samfund, Odense.

170317 puttetæpper håndarbejdsmessen 1Det er et nyt sted i år, med mere luft omkring, og måske derfor kom der mange flere interesserede, som gerne ville høre mere om vores projekt. Det er jo ikke kun en messe for patchworkere, så mange har ikke hørt om det før, men alle er meget imponerede over, at vi laver så mange tæpper (min. 750 pr år) til børnene på de 4 julemærkehjem.

170317 puttetæpper håndarbejdsmessen 4 170317 puttetæpper håndarbejdsmessen 3 170317 puttetæpper håndarbejdsmessen 2Vi modtog 11 færdige puttetæpper, som sammen med dem, vi havde medbragt til at udsmykke vores hjørne og væggene omkring hele Inspirationshjørnet, udgjorde et overvælde indtryk!

1703 lisa pedersenSyet af Lisa Pedersen, Odense

1703 egense husflidSyet af Egense Husflid, Svendborg, som fælles tæppe.

1703 kirsten færgemann og lene bove 22 tæpper syet af Kirsten Færgemann, quiltet af Lene Bove, Odense

1703 kirsten færgemann og lene bove1703 else andersen 14 tæpper syet af Else Andersen, Hårby, med stof fra Tæppetante-træf.

1703 else andersen 3 1703 else andersen 2 1703 else andersen 41703 sussan skou pedersen og anna marie andersen2 modtagne UFO’er, som Anna-Marie Andersen, Odense, har gjort større, monteret og quiltet. Midten af den øverste er syet af Sussan Skou-Pedersen, Asserbo.

1703 ufo anna marie andersenKant- og bagsidestof doneret af Le Quilt, Frederikssund.