Gode priser på auktionstæpper

Fra Julemærkehjemmet Fjordmark har jeg fået dejlige nyheder i dag!

Restaurant Bind i Kollund har afholdt den årlige støttemiddag for julemærkehjemmet, hvor leverandørerne giver madvarerne og vin ad libitum, forskellige kendte mennesker f.eks. borgmesteren og forstanderen fra julemærkehjemmet serverer, og deltagerne har den store pung med hjemmefra!

Forskellige tæppetanter har nu i nogle år skænket specielle tæpper til salg på auktion. Auktionen har også mange andre gaver, og det hele skulle gerne give en god indtægt til drift af julemærkehjemmet. Det skal understreges, at det selvfølgelig ikke er puttetæpper, der bliver solgt, men sengetæpper eller små vægtæpper.

I år har hele arrangementet givet 315.075 kr!!!

Her er de smukke tæpper, og med stor tilfredsstillelse kan det noteres, at de  er solgt rigtig godt:

Meget smukt vægtæppe, syet af Sussan Skov-Petersen, solgt til 2.200 kr

Et flot vægtæppe, også fra Sussan Skov-Petersen til samme pris, 2.200 kr

Smukt sengetæppe,doneret af Dorte Arp, som gerne ville støtte formålet. Quiltet af Bodil, Beo Beo. Solgt på auktion for 5.500 kr – det er virkelig en god pris! Beo Beo har doneret mellemfor og bagsidestof.

Og endelig det helt specielle tæppe (som er så svært at fotografere!), syet af Birgith Lorenz, med det, jeg kalder optisk bedrag – firkanter på flere hold i “Color Wash”-teknik.
Salgsprisen kom op på 7.000 kr – det bliver Birgith glad for at høre!

En meget flot håndsrækning fra Projekt Puttetæpper til driften af Julemærkehjemmet Fjordmark!

Projekt Puttetæpper på Kreativ Midsommer Messe i Korsør

puttetæppebod og lisbethIndrømmet: det var dejligt, at styregruppen ikke skulle arrangere endnu en messe – det står Lisbeth Lau Adrian for, så vi var bare gæster!

5 tæppetanter fra Jylland, heraf 2 fra styregruppen tog turen i bil i det skønne vejr. Og allerede, da vi ankom, kort efter åbningen af messen, kunne vi konstatere, at Lisbeth ikke bare viste en flot stand, men allerede havde modtaget mange færdige tæpper!

puttebod 2Kulturhuset i Korsør giver en fantastisk ramme til den levende messe, hvor mange butikker stiller op med masser af stof, idéer, modeller og alt muligt patchwork relateret.

messehal 2Virkelig et besøg værd, og den er da også åben søndag.

messehal 1

Fejl i billedteksterne.

I dag fortsætter redigeringen af alle de mange billeder af de tæpper, vi modtog på Tæppetante-træf i lørdags i Hejnsvig.
Det var mange at fotografere på én gang (efter træffet), og vi havde heldigvis flere hjælpere til at holde tæpperne, men vi kan se, at der er sket fejl på listen – det var svært at styre.
Derfor opfordrer vi tæppetanterne til at give besked, hvis de kan se fejl i oplysningerne, så de kan rettes!

Et ganske lille glimt fra en fantastisk dag!

Det blev en skøn dag sammen med over 70 tæppetanter + gæster hos Birgith Lorenz i Hejnsvig.

tanter 2En sand strøm af puttetæpper blev modtaget af vores hjælpere, efterhånden som tæppetanterne ankom, og tæpperne blev lagt ud på de veteranbiler, der har til huse i hallen hos Birgith.

tanter 3Det er et fantastisk syn!

tanter 1På væggene i hallen hang 22 jubilæumstæpper, syet efter hvert års puttetæppemønster i moderne udgaver.

tæpper 1Og bunkerne voksede og voksede! Ialt 130 færdige, smukke puttetæpper havde tæppetanterne med, foruden en masse toppe, som nu skal gøres færdige.

Det er virkelig flot!

Puttetæpper sælges IKKE!

Misforståelser skal undgås! Derfor dette:

Julemærkefonden har været på Livsstilsmesse på Ledreborg, hvor de har solgt små patchworktæpper. Desværre er der nogle, der har forstået det sådan, at det er puttetæpper, der blev solgt. Det er det helt sikker IKKE! Puttetæpperne bliver aldrig under nogen omstændigheder solgt! Lad os lige slå det fast med 7-tommer søm!

Sidste år donerede Sussan Skov-Pedersen 78 fine små tæpper, vægtæpper og løbere, som måtte sælges til fordel for Julemærkefonden, som driver alle julemærkehjemmene og dermed til gavn for børnene. Det var alle tæpper, der var for små til puttetæpper.

Vi har andre gode eksempler på, at tæppetanter syr meget store eller små tæpper, som de ønsker at støtte Julemærkefonden med, og som derfor sælges på auktion ved velgørenhedsarrangementer – men altså ikke puttetæpperne!

For en ordens skyld: Julemærkefonden og Projekt Puttetæpper er ikke “blandet sammen” – der er tale om særskilte donationer direkte til Julemærkefondens drift at hjemmene.

Fortæl gerne dette videre til andre tæppetanter!

1. dag på Quiltefestivalen meget vellykket!

PP quiltefestilal 2017

Godt træt efter en travl dag på Quiltefestivalen.

Masser af gæster og megen snak, der er virkelig mange, der spørger til puttetæpperne – “får de lov at beholde tæpperne?” – hold da op, det er flot med så mange tæpper! – bliver tæpperne værdsat? osv, og det er hyggeligt hver gang at fortælle om Projekt Puttetæppers 20 år og den udvikling, der er sket.

Vi har i dag modtaget 26 puttetæpper, 20 toppe (oversider til tæpper, der bliver gjort færdige af tæppetanter) og en pæn stak færdige blokke, både årsblokke 2017 Musetrappe og Evighedblokke.

Der kommer billeder senere.

Quiltefestivalen i Aulby 25. – 26. maj

logoNu tæller vi ned! Kun 4 dage til Quiltefestivalen i Aulby, hvor Projekt Puttetæpper er med  for 10. gang!

Som hvert år viser vi et lille udvalg af puttetæpper, bl.a. et med årsmønster 2017 “Musetrappe”, og vi sælger også mønsteret.

Vi tager gerne imod færdige puttetæpper, UFO’er = UFærdige Objekter, toppe og færdigsyede blokke til tæpper.

Vi glæder os meget til at se mange tæppetanter, monteringstanter og alle andre patchworkere!

putteboden

Fra Quiltefestivalen 2016