Tæpper på auktion

Lis Borup, Næstved, har givet 5 fine tæpper til Projekt Puttetæpper, med salg for øje. De er for små eller ikke egnede til puttetæpper, men vil kunne støtte julemærkehjemmene ved at blive solgt på auktion! Auktionen finder sted 23. august på Fjordmark ved et arrangement sammen Team Solvang, der også cykler penge ind til Julemærkehjemmet.

300718 lis borup convergens quilt 300718 lis borup bondegårdstæppe 2 300718 lis borup bondegårdstæppe 3 300718 lis borup bondegårdstæppe 300718 lis borup japanske stoffer

7 børn afslutter ophold på Kildemose

270718 kildemose børn og tæpperDet er altid en fornøjelse at se børnene med deres tæpper, som de på Kildemose får i forbindelse med den fest, der afslutter deres 10 ugers ophold. Tæpperne bliver på dette hjem specielt udvalgt, og de får hver deres med en lille historie om, hvordan dette tæppe passer til netop dette barn! En tradition, som stammer helt tilbage til 1997, hvor de første puttetæpper blev givet til børn på Kildemose.

Så er det sjovt at “lege med” !!

Som tidligere fortalt, har Projekt Puttetæpper og så i ladet forskellige ting bortauktionere i forbindelse med den goumet-middag, der afholdes på Restaurant Bind i Kollund: fine dækkeservietter, en flot bordløber mm, og 3 små tæpper, som nogle tæppetanter har syet eller syet færdige af UFO’er.

Den nye forstander Lasse Balsgaard på Fjordmark har fortalt, hvor godt det gik – skal vi sige fantastisk?

De 3 fine små tæpper, et babytæppe og 2 tæpper lidt mindre en puttetæpperindbragte henholdsvis:

2.700 kr,  3.800 kr og 4.800 kr !

Det er meget, meget flot, at håndarbejde bliver værdsat så højt, og det er dejligt, at vi kan bidrage til driften af julemærkehjemmene med sådan et flot beløb: 11.300 kr alene for de 3 tæpper, vi kender ikke beløbene for de mindre ting.

Hele arrangementet med middag, auktion osv, hvor alle arbejdede gratis, leverandører leverede fødevarer uden regning, flere kendisser arbejdede som tjenere, f.eks. Dennis Knudsen, Thomas Evers Poulsen, Charlotte Bøving, flere politikere, Leif Maibom var auktionarius, mange havde doneret gaver, og børnene fra Fjordmark sang for alle gæsterne, indbragte

Kr.757.536.-

Se evt. billeder HER

Til salg på auktion.

Som andre år har vi givet lov til at nogle tæpper bliver solgt på auktion i forbindelse med den gourmetmiddag, som bliver holdt på Restaurant Bind i Kollund i aften.

Alle indtægter går ubeskåret til Julemærkehjemmet Fjordmark, leverandørerne leveret madvarerne uden beregning, kroen laver maden, og betjeningen ved middagen varetages af flere kendisser fra Kollund, incl. forstanderen på Fjordmark.

De tæpper, dækkeservietter og andre håndlavede ting, som vi giver til formålet, er f.eks. vægtæpper, babytæpper el. tæpper, der er for små til puttetæpper, altsammen i fineste udgave, syet af tæppetanter. Det plejer at indbringe et rigtig flot beløb!

I år er der flere meget smukke dækkeservietter, en fin løber, og disse 3 tæpper:

210618 lille tæppe karion christensen210618 lille tæppe karin christensen skårne firkanter210618 babytæppe til salgVi krydser fingre for et godt salg!

Hun vil blive savnet!

Afskedsreception for forstander Vibeke Sørensen, Fjordmark, i går 20. juni.

200618 afsked m vibekeEfter 27 år ønskede Vibeke at gå på pension – det er næsten ikke til at forstå! Og hvor vil hun blive savnet!

Fjordmark ER Vibeke! Projekt Puttetæpper har haft et fantastisk samarbejde med Vibeke, siden hun i 2008 spurgte, om hun måtte få del i puttetæpperne og bruge 30 til at lægge på sengene i forbindelse med, at børnenes værelser blev renoveret og malet i lyse farver.

Indtil da havde Fjordmark endnu ikke fået puttetæpper, fordi vi på det tidspunkt ikke havde nok.

Vi måtte sige nej til ønsket, for puttetæpperne var jo syet til at give som personlige gaver til børnene (på Kildemose). Men en hurtig beslutning i den daværende styregruppe førte til, at der blev syet rigtige sengetæpper, og glad var Vibeke, da vi november 2008 kunne aflevere 34 sengetæpper:

børn og tæpperFørst i 2011 fik Fjordmark også del i puttetæpperne, idet de som de 2 andre store hjem fik et antal tæpper, som de kunne bruge som fødselsdagsgaver, konfirmationsgaver eller julegaver (hvis der var nok!).

I 2013 deltog Vibeke i vores allerførste Tæppetante-træf, hvor hun tryllebandt tilhørerne med sin fortælling om de børn, der får et ophold på julemærkehjem, og deres baggrund. Det var utroligt rørende! Og heldigvis har Vibeke gentaget dette ved senere tæppetantetræf.

I 2014 var Vibeke den første forstander, der meldte ud, at de på Fjordmark havde talt de modtagne puttetæpper igennem et stykke tid og nu mente, at der var nok til, at hvert barn kunne få et tæppe! Det var virkelig revolutionerende! Og det viste sig at være rigtigt! Siden da har alle 4 – nu 5 – julemærkehjem kunne give ALLE børn et tæppe med hjem!

Når tæppetanterne kommer til Fjordmark med tæpper, får vi gerne en rundvisning, og det har været Vibeke, der viste rundt og engageret fortalte om alting, stolt af “sit” dejlige hjem. Når det kommer til børnenes værelser, kan hun straks se, om der er byttet om på sengetæpperne – det er nemlig ikke tilfældigt, hvor de ligger! De skal passe sammen i farver og mønstre!

200618 afsked m vibeke 2Det er et par store fødder, der skal til at udfylde Vibekes sko! Det blev også sagt flere gange i talerne til receptionen! Det var en meget rørende begivenhed, hvor både en meget ung tidligere elev holdt en rørende og meget personlig tale om, hvad Vibeke har betydet for hende, og en gammel skolelærer fortalte om et samarbejde om fuglekasser, som han laver til salg til fordel for Fjordmark. Kolleger og repræsentanter for Julemærkefonden deltog i hyldningen, børnene sang en rørende sang, og der blev brugt en hel del lommetørklæder!

200618 vibekeVi vil savne Vibeke, men vil også se frem til samarbejde med Lasse, den nye forstander!

Alle 136 tæpper fotograferet og på plads.

136 tæpper blev afleveret på Tæppetante-træf 2018 i Hejnsvig!

Alle billeder af 133 puttetæpper og 3 sengetæpper er nu lagt ud både her på hjemmesiden, på galleriet (det lille gule billede i højre side) og på vores gruppe på Facebook.

Det er dejligt at se billederne, for det var ikke alle tæpper, der blev tid til at kigge på i Hejnsvig. Det er helt utroligt flotte tæpper, som vil bringe glæde hos børnene, der modtager dem i den kommende tid.

Tæpperne er nu delt op, de første 21 er allerede på Liljeborg, de øvrige er på vej ud til de andre hjem.

På galleriet kan man se billeder af tæpper fra 2010 og indtil nu, delt op i kvartaler. Og det er første gang, vi på ét kvartal har modtaget over 400 tæpper! Og kvartalet er ikke slut endnu. Når man tæller kvartalerne sammen til år, er det også første gang, at vi har modtaget over 1.000 tæpper!

Det er en glæde at konstatere, at Projekt Puttetæpper også efter, at der er kommet et nyt julemærkehjem i år, er et puttetæppe til ALLE børn på alle 5 julemærkehjem = 1.000 tæpper pr. år!

WAUWW ! Tæppetante-træf 2018 !

Sikke da en dag, vi har haft på Tæppetante-træf 2018 i Hejnsvig.

70 tæppetanter, en styregruppe, hjælpere, 1 forstander og enkelte chauffører strømmede til i dejligt vejr – 2 kom med stor forsinkelse efter motornedbrud, men kom   alligevel efter vejhjælp og yderligere forsinkelse pga trafikuheld på motorvejen! Sejt!

090618 velkommen tæppetantetræfHallen, som til daglig bliver brugt til veteranbiler, blev fyldt lige fra 1½ time før træffets start! Og de 4 tæppetanter fra Kolding Tæppetanterne, der havde meldt sig som hjælpere, havde travlt med at registrere deltagerne, sælge bestilt lim, og med at modtage de mange flotte tæpper, som blev bredt ud på veteranbilerne – ganske som de tidligere år!

090618 tæppetantetræf 2090618 tæppetantetræf 3090618 tæppetantetræf 4090618 tæppetantetræf 5Hvem kan se bilerne?

090618 tæppetantetræf 6090618 velkommen tæppetantetræf 2Styregruppen bød velkommen..

090618 velkommen tæppetantetræf 4Værtinden Birgith Lorenz var glad for, at hun fik idéen for 5 år siden og nu kunne byde velkommen for 6. gang! Birgith og hendes hjælpere har alle 6 gange stået for det praktiske med borde, stole, mad, drikke og kaffe + kage. Uden dem – ikke den oplevelse!

090618 velkommen tæppetantetræf 3Karin fortalte om praktiske ting vedr. materialerne og donationerne til tæpper og bad om, at tæpperne ikke “holder fødselsdag”, før de bliver afleveret, da de, der har doneret, følger med og holder øje med, hvornår de bliver til færdige tæpper, og måske er bange for, at de ikke var gode nok, hvis den endnu ikke er blevet brugt. Det kunne alle forstå!
Karin fortalte også om det salg af donerede patchwork-bøger, som nu har indbragt penge nok til at købe mellemfor til 100 tæpper!

090618 velkommen tæppetantetræf 5Rita fortalte om “Evighedsblokken” og en lille solstrålehistorie om nogle damer fra en loge, der har doneret penge til at købe mellemfor for, nu er i gang med at sy ikke bare Evighedsblokke, men også årsblokke!

090618 velkommen tæppetantetræf 6 birtheBirthe Jespersen fra Grindsted fortalte om, hvordan hun blev tæppetante, trods synshandikap (hun er snæversynet, siger hun!). Og hvordan hun har ført kartotek over alle tæpperne, så hun nu kunne aflevere puttetæppe nr. 100 !

090618 tæppetantetræf 7 birthe tæppe 100 2Som tidligere havde Birgith åbnet sit private hjem og systue, hvor der er smukke quilts overalt! Der var workshops både i systuen og andre steder:

090618 workshop fix & færdigFix & færdig vist af Birthe Jespersen og Birgith Lorenz..

090618 workshop karin…det lille “fif” ved syning af Årsmønster 2018 “Flyvende firkanter” samt blokken “Bow-tie”  blev vist af Karin Holme Frederiksen..

090618 workshop rie flyvende gæsAnna Marie Andersen demonstrerede “Flying Geese på en nem måde”..

090618 workshop rita..Rita Sicko demonstrerede limning med spraylim af mellemfor..

090618 workshop hanne.. Hanne Hector Schrøder viste afslutning af lukkekant.

090618 tæppetantetræf 8 frokostDen lækre frokost blev efterfulgt af…

090618 tæppetantetræf 9 henrik..et spændende foredrag af forstander Henrik Bøtkjær fra Liljeborg, som både fortalte om det nye julemærkehjem og hele processen omkring bygningen, som han var involveret i gennem måneder i en skurvogn!

090618 tæppetantetræf 9 henrik 2…men også om børnene og hvordan det har været at opbygge procedurer, ansættelser af personale (med 2393 ansøgere!), de daglige rutiner for børnene, som ikke altid er så nemme. Han anbefalede at se den nye film om Liljeborg, som kører med korte mellemrum på DK4.

Vi hørte bl.a. om det helt nye, som han selv havde haft som er stort ønske: mulighed for opfølgning for nogle af børnene, såkaldt efterværn. Efterværnet følger børnene og deres familier i 10-12 uger efter endt ophold, det forgår ved hjemmebesøg i barnets hjem og hjælp til familien til at få struktur på hverdagen, til brobygning mellem familie og nærmiljø, skole, kommune m.m.  Efterværnets mål er at få barnet og familien til at opretholde de nye vaner, som de har fået under opholdet på Julemærkehjemmet, samt at bygge bro til familiens omgivelser.

Hans historier om den baggrund og de reaktioner, nogle børn har, var meget rørende!  Der var meget, meget stille i hallen!

Henrik fortalte også, hvor meget det betyder for børnene med puttetæpperne! Og hvordan det har ændret børnenes værelser, at der nu er flotte sengetæpper på alle sengene. Det ændrer værelserne fra det nye, lidt sterile look til noget hyggeligt og varmt!

Henrik fik bilen fyldt op med tæpper, både 20 puttetæpper og 6 sengetæpper, før han kørte hjem..090618 tæppetantetræf 10 henrik…efter at han havde hjulpet Lisbeth med fotografering!

Efter Henriks foredrag og kaffe med lækre kager, incl. dejlige småkager, bagt af en af chaufførerne =  Emma Christoffersens datter, blev der “dækket af” for de borde, som alle havde kigget længselsfuldt efter hele dagen! – bordene og kurvene med bjerge af donerede stoffer – det var som et brandudsalg! Men der var rigeligt til alle!

090618 tæppetantetræf 10 stof 1090618 tæppetantetræf 12 stof 3090618 tæppetantetræf 12 stof 4Tak for bidrag fra Anna Askjær og Mie Lorenz!

Alle tæpper, der blev afleveret på dagen, er fotograferet, og kommer i senere indlæg!