Godt nyt fra Fjordmark

Hvis alt går vel ! – Så ser det ud til, at den årlige store velgørenhedsmiddag på Restaurant Bind i Kollund kommer til at løbe af stabelen, forhåbentlig den 18. juni 2020.

Indtægterne ved denne middag, som også indbefatter auktioner over donerede gaver, bl.a. flotte tæpper, syet af tæppetanter, udgør hvert år et væsentligt bidrag til driften af Julemærkehjemmet Fjordmark.

I en artikel i Jyske Vestkysten fortæller forstander Lasse Balsgaard:

“På skoler og efterskoler er undervisningen under pres, men politikerne holder en hånd under skolernes økonomi. Anderledes forholder det sig med Julemærkehjemmet Fjordmark, hvor man er meget afhængig af donationer og ikke mindst overskudsgivende aktiviteter til fordel for hjemmet. Alt sammen er det sat på standby i denne coronatid.

– Vi aflyser arrangementer på stribe med gæster, der plejer at komme i huset, men også støttearrangementer. Måske fattes virksomheder, der plejer at støtte os, også penge for at kunne holde skruen i vandet selv, siger forstander Lasse Balsgaard.

I en anden artikel tilføjes:

“Det er i nødens stund, man bekræftes i, hvem der er ens virkelige venner.

En af Julemærkehjemmet Fjordmarks bedste venner, Restaurant Bind lidt længere ude ad Fjordvejen, svigter ikke med årets velgørenhedsmiddag, hvor hele overskuddet går direkte til Fjordmark.

– Får vi lov til det, gennemfører vi da middagen den 18. juni klokken 18. Den første opgave bliver at finde alle sponsorgaverne, forklarer Pia Bind.

Ud over at man køber en særlig menu, hvor maden serveres af en lang række kendisser, bortauktioneres der også en række skænkede gaver. Sidste år var det lig med et overskud på over 600.000 kroner. I alt har arrangementet siden starten i 2009 kastet knap 3,8 millioner kroner af sig.

Velgørenhedsmiddagen finder sted uanset hvad, uanset om den må skubbes. De første bookinger er i hus, og man kan stadig booke, selvom der er risiko for en ændret dato, lyder det fra Restaurant Bind.

– Du må også godt skrive, at man gerne må aflevere gaver, vi kan sælge på auktionen, lyder appellen fra Pia Bind.”

Gaver fra Projekt Puttetæpper

I flere år har Projekt Puttetæpper bidraget til dette arrangement med patchworktæpper, som er blevet solgt til store beløb på auktionen!
Det er ikke puttetæpper, men større eller mindre, meget fine tæpper, som flere tæppetanter har ønsket at bidrage med.
Også i år er der syet tæpper til dette formål, vi har bare ikke vidst, om det blev til noget.
Hvis der er nogen, der gerne vil bidrage, kan I henvende jer til Karin Holme Frederiksen i god tid inden 18.6.

Venlig hilsen
Hanne Hector Schrøder

Sengetæppe til Kildemose

Nogle af de modtagne tæpper, der er for store til puttetæpper, bliver efter aftale med giveren givet til et af julemærkehjemmene som sengetæpper og bliver der permanent. Da de bliver vasket ofte, pga skift af børn, bliver de hurtigere slidt end normalt, så de bliver udskiftet, når de er for slidte.

karin christensen sengetæppe til kildemose quiltet lail brøggerDette sengetæppe er store blokke, som Karin Christensen, Hornbæk, har syet sammen og monteret med en festlig bagside. Laila Brøgger, Fredericia, har quiltet på long-arm-maskine.

1912 karin christensen sengetæppe til kildemose bagside

Hilsen fra Skelskør

Julemærkehjemmet Skelskør har sat en hilsen på Facebook:

231019 skelskør børn og tæpper 1På et år hjælper Skælskør Julemærkehjem ca. 240 børn. Hver anden uge starter og stopper 12 børn, 4 på hver afdeling. Fælles for alle børnene er, at de hver især får et tæppe og en bamse når de starter. Disse tæpper og bamser bliver lavet af ”tæppedamer” og ”bamsemødre”.

Sofie fortæller: ”det er dejligt at der en nogen som tager sig tid til at lave et tæppe og en bamse til os. Det gør at værelset ikke virker så tomt når vi begynder”.

Tak til tæppedamerne og bamsemødrene, for at give børnene en god start på deres ophold. Det er noget de sætter stor pris på, og har gavn af under hele opholdet. ❤️

231019 skelskør børn og tæpper 2

Er der flere, der ikke har modtaget bekræftelse?

Jeg har desværre oplevet, at flere ikke modtager mails, som jeg har sendt til dem, og dermed ikke har fået bekræftelse på deltagelse i Tæppetante-træf på LIljeborg lørdag 12. okt.
Hvis du har tilmeldt dig og ikke har modtaget svar/bekræftelse, så skriv til mig igen, helst på Messenger, så kan jeg være sikker på at svaret kommer frem.

Det er tilsyneladende YouSee-kunder, der ikke modtager mails – uvist hvorfor?