Sengetæppe og puttetæppe fra Kate Dideriksen

Kate Dideriksen, Birkerød, har syet et sengetæppe til Julemærkehjemmet Liljeborg:

43 kate dideriksenStjernestoffer, Brønshøj, har quiltet med rabat.

1801 kate dideriksenPuttetæppet, som Kate også har syet, har bagside doneret af Speich Design, Lyngby, hvor de havde bestemt, at den første kunde, der fortalte om det nye julemærkhjem Liljeborg i Roskilde, skulle have en gave!

1801 kate dideriksen bag

Puttetæpper i Hannerup Kirke Café, Fredericia

Besøg i Hannerup Kirke Café med en stor stak puttetæpper.

Jeg fortalte historien bag Projekt Puttetæpper, fra for 20 år siden og til i fredags, hvor Liljeborg blev indviet. Både om tæpperne, julemærkehjemmene og alle tæppetanterne, og hvordan projektet er vokset.

Der var stor interesse, og ligesom gæsterne på Liljeborg i fredags var tilhørerne imponeret over, at vi syr 1.000 tæpper til børnene om året nu!

Julemærkehjemmet Liljeborgs indvielse

Det var en kæmpe oplevelse at være med til indvielsen af Liljeborg i Roskilde, og styregruppen var utroligt glad for invitationen.

Det blev en meget større begivenhed, end vi havde regnet med, og det “har trukket lidt tænder ud”, så vi var mega trætte efterfølgende.

Det er et fantastisk hus! Det gamle “Haraldsborg”, som var husholdningsskole er restaureret og bygget til med en meget spændende, rund bygning!

liljeborg gl og nytDer var mange “fine” mennesker med, æresgæsten var Kronprinsesse Mary, og derfor var der store sikkerhedsforanstaltninger. Men heldigvis foregik det meget uhøjtideligt, og alle børnene i deres røde T-hirts spillede store roller.

liljeborg snorBl.a. da “snoren” skulle klippes – fin måde at gøre det på:

liljeborg snor klippes 1Det var giveren af Liljeborg og Kronprinsesse Mary i fællesskab, der klippede (og alle fotograferede!)

liljeborg snor klippes 2Der blev holdt flotte taler af:

liljeborg winnie- Liljeborgs giver – Winnie Liljeborg – som har købt, restaureret, bygget det hele og bekoster de første 5 års drift!

liljeborg borgmester- Roskildes borgmester Joy Frederiksen, som holdt en meget personlig og rørende tale

liljeborg freja – og Freja på 11 år, som har været på hjemmet nu i 8 uger og fortalte, hvad hun havde haft ud af det i forhold til selvtillid og meget mere.

liljeborg tæpper 1Vi var blevet bedt om at være der meget tidligt og fik et hjørne i en opholdsstue, hvor vi måtte lave udstilling af de 48 puttetæpper, vi havde med til de næste 48 børn.

liljeborg børn og tæpper 2Nogle af de børn, der bor der nu – og som har fået hver et puttetæppe ved ankomsten – var meget interesserede..

liljeborg børn og tæpper 3..og ville gerne have ejet de tæpper, vi kom med!

liljeborg puttetæpper3Efter indvielsen og den efterfølgende reception med meget lækre “pindemadder” var der “Åbent hus”. Det vidste vi ikke! Men da blev der virkelig run på vores hjørne!

liljeborg puttetæpper2Det væltede ind med mennesker fra Roskilde, der gerne ville se det spændende hus! Og vi fik sandelig vores del af opmærksomheden.

liljeborg puttetæpper1Der blev spurgt ind til, hvad det gik ud på, og det er ingen underdrivelse, at gæsterne syntes, det er et fantastisk projekt, vi har, og helt utroligt, at Projekt Puttetæppers tæppetanter syr 1.000 fine patchworktæpper om året!

liljeborg vær 1Under rundgangen kunne de også se de store, dejlige værelser, hvor børnene bor 2 i hvert værelse, med eget bad og toilet, og her havde de også bemærket tæpperne, der lå på sengene.

liljeborg vær 4Det er tæpper, der tidligere et blevet afleveret til Julemærkehjemmet Skælskør, som har delt dem med Liljeborg.

liljeborg vær 3Fremover kan man selv aflevere færdige puttetæpper på Liljeborg, og fra styregruppen vil vi også sørge for, at der er personlige tæpper til alle, som de får med hjem.

liljeborg vær 2Det var en overvældende og dejlig dag!

Så er der pakket tæpper til Liljeborg!

110118 tæpper til lijeborgDet bliver en stor dag i morgen, når Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde indvies! Styregruppen er inviteret, og vi medbringer 48 puttetæpper + 27 sengetæpper, de første af 56, som de har ønsket – de 8 er til gæstesenge!

Kronprinsesse Mary klipper snoren, og der er store sikkerhedshensyn, derfor skal vi være der meget tidligt, så vi kan få tæpperne ind.
Så der pakkes, inden vi skal tidligt af sted i morgen:

Billedet viser bare en del af tæpperne, nemlig de tæpper af begge slags, som ligger hos mig. De 2 andre i styregruppen har pakket på samme måde – og Karin har endda pakket en ekstra stor stak tæpper, som hun i dag har haft med til Kildemose i Ølsted, som hun har besøgt, inden en overnatning på Sjælland, ellers kunne hun ikke nå derover uden at køre midt om natten!

Det bliver spændende! Og vi glæder os!

 

Nyt éngangs projekt.

Nu er Julebrev 2017 sendt ud til alle tæppetanter og monteringstanter – pr mail eller “snailmail” (PostNord).

Vi har sagt JA til et nyt éngangs projekt og vil dermed opfylde et ønske fra Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde om sengetæpper til alle 48 børns senge (skal blive på sengene) + 8 gæstesenge senere.

Vi har tænkt grundigt over det, før vi sagde ja, for vi syr nu 1.000 puttetæpper om året for at alle børn på alle 5 hjem kan få et personligt tæppe, og de skal altid være vores 1. prioritet! Men vi har ingen deadline med sengetæpperne.

Da vi syede sengetæpper til Fjordmark i 2008 og til Kildemose i 2016, viste det sig, at mange havde passende tæpper liggende, og de kom nu til glæde og gavn!

Størrelsen er 140 x 220 cm, og tilmelding er nødvendig, for at vi har styr på antallet. Send en mail til Hanne (adresse her på siden under “Om puttetæpperne”).

Vi forsøger at skaffe sponsorer til mellemfor og bagsidestof, det aftaler vi senere med dem, der vil være med.

Her er de første 4 sengetæpper:

1 birgith lorenz sengetæppe til liljeborgSengetæppe til Liljeborg, syet af Birgith Lorenz, Hejnsvig

3 hanne hector schrøderSengetæppe til Liljeborg, syet af Hanne Hector Schrøder, Fredericia

12 susse monefeldtSengetæppe til Liljeborg, syet af Susse Monefeldt, Aalborg

21 anni mølledal og rita sickoSengetæppe til Liljeborg, syet af Anni Mølledal, Karrebæksminde, monsteret og quiltet af Rita Sicko, Nyborg.

Kolding Tæppetanter

I går aftes besøgte Hanne fra styregruppen den meget store og meget flittige gruppe “Kolding Tæppetanter”, der i fællesskab syr mange flotte puttetæpper til børn på Julemærkehjemmet Fjordmark.

De har fået dejlige lokaler hos KUC, hvor de syr hver anden mandag, og de hygger sig samtidig!

De har fået 2 store skabe til stof, vat og alt muligt andet, og symaskinerne er til fri rådighed, når de er der.

Der er også mulighed for at lime stofferne på store borde, før quiltning.

Og alle hjælper hinanden med tæpperne

Gruppens “nestor” Yrsa har svært ved at kommunikere pga høretab, men hun nyder at være med og er god til at fortælle, hvordan det skal være! Det skal være i orden!