Donation på 10.000 kr fra Trygfonden!

HURRA!! Projekt Puttetæpper er blevet godkendt til en donation på 10.000 kr fra TRYGFONDEN!!
Vi har søgt om støtte til bagsidestoffer og mellemfor til alle de toppe og UFO’er, vi gør færdige, og det har vi nu fået svar på. Selv om alle tæppetanter og mange andre selv lægger materialer til fra eget lager, og selv om mange private og butikker donerer stof, skal der indkøbes meget, for at det kan blive til 1.000 tæpper hvert år. Så vi er meget glade og taknemmelige!

Puttetæppeudstilling på Plejecenter Nørrevang

I lighed med tidligere har Projekt Puttetæpper sagt JA til at udstille puttetæpper på Plejecenter Nørrevang i Stensballe, Horsens, i december og januar – og nu er det udvidet til også at være februar 2019. De er glade for de flotte og hyggelige tæpper!

I dag blev de hængt op i samarbejde mellem Projekt Puttetæpper og den gruppe, der syr patchwork på Nørrevang. Vi synes, det er blevet en flot udstilling, og tæpperne kom til deres ret på de brede lyse gange. Tæpperne er kun til låns og bliver afleveret på et af julemærkehjemmene senere.

 

Donation fra Odd Fellow logen, Grindsted

Det var i anledningen af Søsterloge nr. 82 Lyngens 25 års fødselsdag, at der tirsdag blev uddelt donationer for i alt 49.000 kroner til seks forskellige modtagere. Foto: Martin Ravn

Modtagere af donationer – fra Jyske Vestkysten 21.11.2018

Projekt Puttetæpper modtog i går ved en festlig reception i Grindsted 4.000 kr til materialer fra Odd Fellow Logen nr 82, Lyngen, i anledning af deres 25 års jubilæum!

201118 odd fellow 1Det var en stor overraskelse, og vi var inviteret til at komme og modtage pengene. Logen støtter primært lokale foreninger og arrangementer, men der er også tæppetanter fra Grindsted og omegn med i Projekt Puttetæpper.

201118 odd fellow 2 lagkageDen lokale bager havde lavet en kæmpestor lagkage med logens skjold!

201118 odd fellow 3Vi hyggede os nogle timer med logedamerne, som var meget imponerede og vores puttetæpper – de fik lov at se nogle af de tæpper, vi havde med, Og Hanne fortalte om vores frivillige arbejde med tæpperne.

Julemærkehjemmet Fjordmark var også blandt modtagere af fødselsdagsdonationerne, og vi havde aftalt med forstander Lasse Balsgaard, at han ville modtage en stor portion puttetæpper, som han ville sørge for at bringe til Julemærkehjemmet Skelskør.

Men Lasse havde forregnet sig! (Han er ny, så han ved ikke, hvad sådan en stor portion fylder). Så han kunne slet ikke have de 66 tæpper, vi havde pakket i sække, i sin bil. Så de fleste kom med hjem igen, så henter han dem i Erritsø i løbet af nogle dage, så de kan komme til Skelskør.

Se mere her på Jyske Vestkysten

Stor donation af stof m.m. fra dødsbo.

Hannes Patchwork har den sidste tid modtaget en kæmpestor donation til Projekt Puttetæpper, som nu er kommet til Karin Holme Frederiksen.
Der er 10 store flyttekasser og 2 skraldesække plus det løse!
Der er bagsider, mængder af stof sirligt sorteret med bånd omkring, kassevis af sy- og quiltetråd, pappede firkanter og sekskanter i rå mængder, diverse hobbygrej, masser af blokke af forskellige størrelser firkanter, og ikke mindst adskillige store, flot håndsyede toppe i dobbelt sengetæppestørrelse, så der er arbejde til nogle tæppetanter med at lave det til puttetæpper. Flere af toppene er syet af sekskanter med sidestørrelse 1 cm. – jeg tæller ikke hvor mange der er i et dobbelt sengetæppe! Heldigvis er pappet taget ud af toppene, så det arbejde slipper monteringstanterne for.

Donationen stammer fra et dødsbo, og giverne ønsker at være anonyme, derfor sætter jeg ikke billeder på opslaget, selv om der ville være mange smukke ting at vise.
Jeg håber, at giverne måske ser dette opslag. De skal vide, at vi i Projekt Puttetæpper er dybt taknemmelig for den store donation, som vil komme rigtig mange børn på julemærkehjemmene til gode.

Mange tak til Hanne for den store hjælp som mellemmand og til Bjarne for hjælp med transport!

Spændende nyhed – ikke mindst for sjællandske tæppetanter!

Tæppetante-træf på Julemærkehjemmet Liljeborg, Roskilde, lørdag 12. oktober 2019!

På sidste Tæppetante-træf juni 2018 i Hejnsvig gav forstander Henrik Bøtkjær, Liljeborg, os en invitation til at holde tæppetante-træf på Liljeborg. Det bliver nu en realitet om 1 år.

Det har krævet en del overvejelser. Vi vil gerne fortsætte med Tæppetante-træffet hos  Birgith i Hejnsvig, som på 5 år er blevet en dejlig tradition!

På den anden side vil det give flere tæppetanter fra Sjælland mulighed for at være med.

Det er mest praktiske grunde, der har givet hovedbrud. Kan vi samle tæppetanterne 2 gange om året? Det må ikke ligge for tæt på andre messer, som vi deltager i. Det skal ikke ligge tæt på Quilt-Rally (det ene eller andet sted).

Det skal selvfølgelig kunne passe ind i Lilejborgs program, og det er bedst, hvis der er børn på hjemmet den lørdag, vi kommer, så det er et levende opholdssted.

Henrik og Lisbeth Adrian har nu fundet en lørdag, der kan passe med disse betingelser.

Nemlig lørdag den 12. oktober 2019 kl. 11 – 16. Vi ved godt, at det er første lørdag i efterårsferien, men hvis Bedstemor skal have børnebørn på ferie, må Bedstefar tage over den dag! Det er simpelthen den dag, det kan lade sig gøre!

Programmet vil ligne Tæppetante-træffet i Hejnsvig. Der vil være udstilling af puttetæpper (uden veteranbiler), der vil være frokost, kaffe og kage. Der vil være “tag-selv-bord” med donerede stoffer.
Men der vil også være rundvisning på julemærkehjemmet med nogle af de børn, der bor der på tidspunktet, som guider!
Og selvfølgelig tager vi imod alle de puttetæpper, I kommer med.

Tæppetante-træffet er – ligesom det i Hejnsvig 22.juni 2019 – for alle tæppetanter. Men det giver en geografisk bedre mulighed for de sjællandske til at deltage.
Der kommer invitation til alle tæppetanter i god tid inden. Sæt X i kalenderen!

Vi glæder os meget! Tak til Liljeborg!

7 børn på Kildemose med deres tæpper

7 børn har afsluttet deres ophold på Kildemose med et rigtig flot resultat! Og i forbindelse med afslutningsfesten fik de alle 7 deres puttetæpper, med hver sin personlige historie, som det er skik på Kildemose.

051018 kildemoseDejligt at se de glade børn med deres flotte tæpper – dem kan vi godt være stolte af! Måske kan nogle tæppetanter genkende et tæppe, de har syet?