9 puttetæpper fra Birthe Jespersen, Grindsted

Birthe Jespersen har afleveret 9 puttetæpper:

1801 birthe jespersen 1 og birgith lorenzSyet af Birthe Jespersen, Grindsted. Quiltet og monteret med Fix & færdig af Birgith Lorenz, Hejnsvig. 1801 birthe jespersen 2 og birgith lorenzSyet af Birthe Jespersen, Grindsted. Quiltet og monteret med Fix & færdig af Birgith Lorenz, Hejnsvig.

1801 birthe jespersen 2 og tut madsenSyet af Birthe Jespersen, Grindsted. Quiltet af Tut Madsen, Vorbasse.

1801 birthe jespersen 3 og tut madsenSyet af Birthe Jespersen, Grindsted. Quiltet af Tut Madsen, Vorbasse.

1801 birthe jespersen 4 og tut madsenSyet af Birthe Jespersen, Grindsted. Quiltet af Tut Madsen, Vorbasse. Anne Skovby, Herning, har doneret bagsidestof.

1801 birthe jespersen 5 og tut madsenSyet af Birthe Jespersen, Grindsted. Quiltet af Tut Madsen, Vorbasse.

1801 birthe jespersen 6 og birgith lorenzSyet af Birthe Jespersen, Grindsted. Quiltet og monteret med Fix & færdig af Birgith Lorenz, Hejnsvig.

1801 birthe jespersen 7 og tut madsenSyet af Birthe Jespersen, Grindsted. Quiltet af Tut Madsen, Vorbasse.

1801 birthe jespersen 8 og tut madsenSyet af Birthe Jespersen, Grindsted. Quiltet af Tut Madsen, Vorbasse.

4 tæpper, hentet hos Stjernestoffer, Brønshøj

Marianne Jensen, Ølstykke, har hentet ialt 7 puttetæpper, som var indleveret hos Stjernestoffer i Brønshøj, og har kørt dem til Kildemose. De 4 af tæpperne var ikke fotograferet, så det har Marianne gjort med sin telefon (og undskyldt kvaliteten!). Men under alle omstændigheder er vi glade for, at der er taget billeder af dem.

1712 conny thomsen 2Toppen er syet af Ruth Nielsen, Odense, monteret og quiltet af Tove Vagtborg Jørgensen, Glostrup

1712 conny thomsenToppen er syet af Viborg Patchwork Forenings velgørenhedsgruppe, monteret og quiltet af Tove Vagtborg Jørgensen, Glostrup

1712 ruth nielsen 1Toppen er syet af Viborg Patchwork Forenings velgørenhedsgruppe, monteret og quiltet af Tove Vagtborg Jørgensen, Glostrup

1712 ruth nielsen 2Toppen er syet af Ruth Nielsen, Odense, monteret og quiltet af Tove Vagtborg Jørgensen, Glostrup

Stor stofdonation fra Inger M. Pedersen, Skanderborg

I søndags var jeg en tur i Skanderborg for at besøge Inger M. Pedersen, som havde kontaktet mig, fordi hun havde noget stof, hun gerne ville af med, da hun ikke syr så meget mere.
Det var lige før, jeg skulle have haft traileren med, bilen blev stopfuld: 3 toppe, der var sandwichet, en mængde mellemfor, nogle UFO´er, 40 store blokke og 21 store bæreposer med det fineste, nye stof – en del af det bagsidestof – og intet under fatquarterstørrelse – jeg tabte fuldstændigt underkæben.
Der er materialer til rigtig mange puttetæpper.
Mange, mange tak til Inger for den flotte gave.

2017 08 02 Inger M. Pedersen

En kæmpestor donation fra Tove Fog Petersen

Forleden kom GLS med 3 store flyttekasser fyldt med stof og tæpper fra Tove Fog Petersen, Slagelse.
Se bare her, hvad der var med: Ca. 82 m. bagsidestof fra en butik, der er lukket (ved ikke hvilken), 16 tæpper, 15 toppe, 3 store stykker fleece + “det løse”. Alt sammen smukt syet og det allermeste håndquiltet af Tove og hendes veninder.
Det er da helt forrygende. Tusind tak til Tove og hendes veninder!

2017 06 Tove Fog Petersens donation

 

Flere billeder af puttetæppe modtaget til Tæppetante-træf.

Forstander Vibeke Sørensen, som holdt er rigtig godt foredrag til Tæppetante-træffet om børnene på hjemmet, fik bilen fuld af julestoffer, som børnene kan sy juleting af, hjemmestrikkede sokker, og selvfølgelig en masse puttetæpper. Her er nogle af dem:

713 aase rose sommerSyet af Aase Rose Sommer, Svendborg

712 birthe jespersenSyet af Birthe Jespersen, Grindsted. Quiltet af Tut Madsen, Vorbasse.

711 aase jensenSyet af Aase Jensen, Thisted

710 pia toftSyet af Pia Toft, Silkeborg. Skrifttegn betyder: langt liv / ærefuldhed.

709 randi lina nielsenSyet af Randi Lina Nielsen, Ryslinge. Delvis UFO + stof fra Tæppetante-træf 2016.

708 patchworkklubben grenåSyet af Patchwork klubben, Grenå.

707 viborg tæppetanterSyet af Tæppetanter i Viborg, Viborg Patchwork Forening.

706 emma christoffersenSyet af Emma Christoffersen, Thisted.

705 emma christoffersenSyet af Emma Christoffersen, Thisted.

704 birthe jespersenSyet af Birthe Jespersem, Grindsted. Quiltet af Tut Madsen, Vorbasse.

703 laila brøggerSyet af Laila Brøgger, Fredericia.

702 birthe jespersenSyet af Birthe Jespersen, Grindsted. Quiltet af Tut Madsen, Grindsted.

701 elin jørgensenSyet Elin Jørgensen, Erritsø. Stort tæppe delt i 2, monteret og quiltet af Lissy Kristensen, Hobro. Bagsidestof doneret af Quiltefant. Mellemfor sponseret af ELLAB-fonden.

700 ebba thomsen lindtnerSyet af Ebba Thomsen Lindtner, Hillerød.

699 pia toftSyet af Ebba Thomsen Lindtner, Hillerød. Monteret og quiltet af Birte Pedersen, Skagen. Bagsidestof og mellemfor sponseret af ELLAB-fonden.

698 bente thomsen og marianne kristensenSyet af Pia Toft, Silkeborg. Skrifttegn betyder: langt liv + ærefuldhed.

697 ebba thomsen lindtnerSyet af Bente Thomsen og Marianne Kristensen, Faaborg.

696 thea nielsenSyet af Ebba Thomsen Lindtner, Hillerød, quiltet af Birte Pedersen, Skagen.

695 karin markussenSyet af Thea Nielsen, Thisted.

694 helene gravenhorst og birte pedersenSyet af Karin Markussen, Barrit.

693 emma christoffersenSyet af Emma Christoffersen, Thisted.

692 helene gravenhorstSyet af Helene Gravenhorst, København. Quiltet af Birte Pedersen, Skagen.

691 lene hansenSyet af Lene Hansen, Juelsminde.

690 2016 blokke lene holst2016-blokke Georgia, syet af forskellige, monteret og quiltet af Lene Holst, Gærup. Bagsidestof og mellemfor sponseret af LB-foreningen.

689 emma christoffersenSyet af Emma Christoffersen, Thisted.

688 emma christoffersenSyet af Emma Christoffersen, Thisted.

18 puttetæpper sendt til Kildemose

2 tæppetanter tog ialt 18 puttetæpper (2 af dem fotograferet tidl.) med, som de afleverer på Julemærkehjemmet Kildemose:

672 aase rose ufo fra 2016     UFO fra Træf 2016, færdigsyet af Aase Rose Sommer, Svendborg

673 emma christoffersen 1Syet af Emma Christoffersen, Thisted

674 sygruppen nyborgSyet af sygruppen Kirsten Hansen, Rita Sicko og Alis Vesterbjerg Nielsen, Nyborg. Quiltet af Rita Sicko. Stof doneret af Pelunika. Mellemfor og bagsidestof sponseret af LB-foreningen.

675 nina jensenSyet af Nina Jensen, Odense.

676 nina jensen 2Syet af Nina Jensen, Odense

677 anne marie mouritzenDel af stort doneret tæppe, færdiggjort af AnneMarie Mouritzen, Snedsted. Mellemfor doneret af Limfjordsgruppen.

678 anna maroe mouritzenSyet af Anne Marie Mouritzen, Snedsted, af stoffer fra Tæppetante-træf 2016. Mellemfor sponseret af LB-foreningen.

679 birthe jespersen og birgith lorenzBlokke syet af Birthe Jespersen, Grindsted, quiltet og monteret med Fix & færdig af Birgith Lorenz, Hejnsvig.

680 aase roseSyet af Aase Rose Sommer, Svendborg

681 bente thomsen og jette isbak knudsenSyet af Bente Thomsen og Jette Isbak Knudsen, Faaborg.

682 aase rose sommerSyet af Aase Rose Sommer, Svendborg

683 birthe jespersen og lene holstSyet af Birthe Jespersen, Grindsted, quiltet af Lene Holst, Gærup.

684 birthe jespersen og tut madsenSyet af Birthe Jespersen, Grindsted, og quiltet af Tut Madsen, Vorbasse.

685 helle jacobsenEvighedsblokke”, syet af forskellige, monteret og quiltet af Hella Louise Jacobsen, Silkeborg. Mellemfor sponseret af Tuborgfondet.

686 esther olesen del af stort tæppeSyet af Esther Olesen, Hadsten, fleece-bagside doneret af Elsebeth Ølund.

687 2015-blokke birte pedersen2015-blokke “Møllesti”, syet af forskellige, monteret og quiltet af Birte Pedersen, Skagen.

 

Tæppetante-træf 2017 II

Projekt Puttetæppers “Mor” = Birgit Glüsing, som sammen med sin søster Marianne fandt på at sy tæpper til børn på julemærkehjem i 1997, da de havde mættet deres familier og omgangskreds med patchworktæpper, men havde appetit på at sy mere, deltog for første gang i Tæppetante-træf. Det var en stor glæde for hende at se, hvordan det har udviklet sig, selv om det fra starten kun var tænkt at have ét julemærkehjem, Kildemose i Ølsted, som mål.

Ingen havde forestillet sig, at det kunne udvikle sig fra ca. 100 tæpper pr. år til 1.000 tæpper, som det bliver i jubilæumsåret 2017!

Birgit har holdt utallige foredrag i sit liv og kan stadig fængsle en forsamling! Det var spændende at høre om optakten og hele historien om de første 10 år, krydret med billeder og anekdoter om den vanskelige start, hvor der ikke var forståelse hos alle for, at man skulle sy fine patchworktæpper til børn!

Ligeledes var det utroligt spændende at høre forstander Vibeke Sørensen fra Julemærkehjemmet Fjordmark fortælle om børnene, og de vanskeligheder, de enkelte børn slås med! Mange rørerende eksempler på, hvad børnene kommer med, både rørende, sørgelige og morsomme. Vibeke fortæller så godt, at mange sad med tårer i øjnene skiftevis med latter – og det giver endnu mere lyst til at gå hjem og sy flere tæpper!

Vibeke fortæller også om det store arbejde, det er at skaffe penge til driften af hjemmene, som ikke får offentlig støtte! I den forbindelse hjælper vi med at forære tæpper, som må sælges på auktioner i forbindelse med velgørenheds arrangementer, f.eks. tæpper, der er for små eller for store til at være puttetæpper. De kan give ret store beløb, når mennesker med penge på lommen kommer til en gourmet middag, hvor både mad og drikke er sponseret! Så kommer de store penge op af lommerne!

Sådan et tæppe har vi netop modtaget! Med tilladelse til at sælge det. Det er et utroligt smukt sengetæppe – alt for stort til puttetæppe – som er syet af en dame, der har mistet sin mand: det skulle have været DERES sengetæppe! Bodil fra Beo Beo har quiltet tæppet flot, og nu syr Birgith Lorenz lukkekant på, så bliver det færdigt inden den årlige velgørenhedsmiddag på Restaurant Bind i Kollund.

Alle disse tæpper derimod, bliver gaver til børnene, og de fleste blev allerede i går pakket i nogle af deltagernes biler og sendt af sted til hjemmene!