Det 10. år – 2006-07

Birgit Glüsing skriver om Projekt Puttetæpper 1997 – 2007

Vi havde brugt megen tid på at vælge 2006-blokken. Vi havde forskellige steder på nettet fundet adskillige egnede, men det var svært at vælge, så der gik mange mails frem og tilbage.

Endelig bestemte vi os for den meget enkle, men virkningsfulde ”Antique Tile”, som vi havde fundet på Marcias hjemmeside. Igen bad vi om ensfarvet, mørkt stof, et lidt lysere og et meget lysere, altså kun tre forskellige.

I Roskilde havde vi igen en god placering, og Susse havde lavet nogle meget smukke plakater og foldere. Mange havde puttetæpper med til at pynte boden med, det så rigtig flot ud, og salget blev helt forrygende, mere end 4.000 kr kom der ind. Jeg var ikke selv med til det, det var helt og holdent Susse og Hanne, der stod for det, og deres hjælpere.

Vi benyttede lejligheden til at holde et minimøde mellem os tre, Pia, som har overtaget blokfordelingen, og to tæppetanter fra Middelfart. Vi drøftede forholdene omkring putteboden, men kom også lidt ind på planerne for næste års træf i Aalborg, Susses by, og kort efter træffet gik Susse, Hanne og jeg for alvor i gang med planerne for projektets 10-års jubilæum. Samtidig lavede vi også en helt ny tekst til hjemmesiden, noget der krævede mange, mange mails frem og tilbage, af og til var man ved at miste overblikket.

Og Susse skabte noget nyt inden for projektet: Restetæppet Vejen til Kildemose. Det var et stort ekstraarbejde for hende. Vi andre var kun med til at lave teksten, Susse påtog sig selv at sy disse tæpper færdige.

Vi lagde planer for jubilæumsudstillingen. Vi traf aftaler med de tæppetanter, der skulle sy udstillingstæpperne. Vi affattederetningslinier derfor og lagde mange andre planer, hvoraf en del dog blev forkastet igen. Det var mange mails, der blev sendt os imellem.

I KM nr. 3, september 2006, var der et flot foto af Susses smukke plakat. I december skrev Susse om træffet og putteboden, og der er et foto derfra samt en idé til, hvordan julemærket også kan bruges.

I februar sagtnede strømmen af indkomne blokke, og Pia kunne begynde at fordele dem blandt monteringstanterne. Der blev nu ikke helt så mange som f.eks. sidste år, men så kunne det også være blevet svært at finde monteringstanter nok.

Arbejdet med planerne for jubilæet fortsatte støt, men da det gik op for mig, at jeg ikke ville kunne være med til selve træffet, gjorde jeg så her i foråret alvor af planerne om at overlade alt arbejdet til de andre og trække mig ud, så jeg fremover kun er tæppetante og ellers ikke har mere med projektet at gøre.

Det har været sjovt, så længe det varede, men også meget tidkrævende, så jeg er glad for, at andre vil fortsætte, hvor jeg slap. Held og lykke med det, jeg håber, projektet vil bestå mange år endnu.

Tak til alle dem, der hjalp med at få det i gang, til alle, der var med i de 10 år, og til alle, der også fremover er med.

Birgit Glüsing

Næste år -> Det 11. år