Det 17. år 2013 – 14

Hanne Schrøder skriver om Projekt Puttetæpper 2007 – 2019

Den største ændring indadtil i 2013 var, at Grethe Thomsen og Bente Bjerre stoppede efter hhv. 4 og 3 års flittigt arbejde i styregruppen.

Men i forbindelse med den nye begivenhed “Tæppetante-træf”  i juni hos Birgith Lorenz i Hejnsvig tiltrådte 3 nye: Karin Holme Frederiksen, Mørke, Lene Christensen, Tranbjerg og Rita Sicko, Nyborg, så styregruppen nu sammen med Hanne Hector Schrøder bestod af 4 til at løse koordineringsopgaverne, som er mange!

Idéen med et “Tæppetante-træf” kom fra Birgith Lorenz, som har pladsen til det i en udstillingshal, som er indrettet til veteranbiler! Birgith har også en spændende systue, hvor hun demonstrerede nogle teknikker, og hun havde familie og venner, som ville hjælpe til med praktiske ting som mad og drikke!

Kort tid før havde vi modtaget en meget stor donation fra en mangeårig tæppetante, Eva Hessellund, Odense, som ikke kunne sy mere pga dårligt syn, samt meget andet stof fra patchworkere, der havde ryddet op! Alt det blev lagt ud på store borde, hvor man kunne forsyne sig. De fleste var alt for beskedne, så de måtte gå flere runder, før bordene var (næsten) tomme.

Forstander Vibeke Sørensen, Fjordmark, tryllebandt tilhørerne med sin fortælling om børnene, så mange sad med tårer i øjnene, det var en god oplevelse, som gav lyst til at gå hjem og sy flere tæpper.

Hele arrangementet var så godt, at det blev besluttet at gøre det til et fast punkt, selv om der kun var godt 20 deltagere dette første år.

Årsmønsteret 2013 var “Rundsav”, som blev lige så populær som mønsteret året før, så vi modtog 3.300 syede blokke for 2013, næsten lige så mange som rekorden året før.

Mønsteret blev præsenteret i forbindelse med, at vi deltog i Håndarbejdsmessen i Middelfart i marts, hvor vi var inviteret som gæster hos Familie & Samfund i Inspirationshjørnet, hvor vi startede salget af mønsteret.

Igen i 2013 blev der tæpper nok til julegaver på de 3 store hjem, samt jubilæumsgaver til alle 30 børn på Fjordmark, da de havde 75 års jubilæum! Og Kildemose gav som altid alle børn et tæppe hver ved deres hjemrejse.

Igen i 2013 modtog vi 5.000 kr fra Tuborgfondet til indkøb af bagsidestoffer og mellemfor, samt mange store stofdonationer fra både butikker og private, bl.a. fra dødsboer.

Vi arvede også en stor “Quilte-BOM” fra en tæppetante, som blev placeret hos Rita Sicko, som bruger den flittigt til at quilte modtagne “UFO”-er og toppe. Det blev bestemt, at den kan lånes ud til interesserede tæppetanter.

Næste år -> Det 18. år