Det 18. år 2014 – 15

Hanne Schrøder skriver om Projekt Puttetæpper 2007 – 2019

Alle børn, der har et ophold på et julemærkehjem i Danmark, modtager et puttetæppe i forbindelse med opholdet!!!
Det helt store mål, som ingen rigtig havde turde tro på, blev nået i 2014!

Forstander og pædagoger fra Fjordmark, der deltog i Tæppetante-træf 2014 i Hejnsvig, spurgte, om de nu måtte begynde at give et tæppe til hvert barn – de havde talt lageret af tæpper og mente, at de nu fik tilstrækkeligt med tæpper til, at det kunne lade sig gøre. Det krævede, at de havde en nødplan, hvis tæpperne slap op, men det ville de selv løse. Og det blev ikke aktuelt.

Derefter kontaktede styregruppen de 2 andre store hjem: Hobro og Skælskør for at bede dem tælle deres tæpper og komme med en vurdering på, om de kunne gøre det samme. Styregruppen har ikke mulighed for at tælle tæpperne, fordi mange tæppetanter selv afleverer deres tæpper på ét af hjemmene. Sådan har det altid været – og skal forblive.

I løbet af efteråret kom der besked fra Hobro, at de nu mente, de havde nok og ville begynde at give alle børn et tæppe. I forbindelse med deres 75 års jubilæum fik alle børn et tæppe, og derefter fortsatte de.

Og før jul meldte Skælskør ud, at deres lager nu var stort nok til, at de ville give hvert barn et tæppe i julegave og derefter gå over til at give hvert barn et tæppe.

Det er jo fantastisk nyt – og dejligt!

I foråret begyndte nogle ildsjæle i Kolding i efter aftale med Julemærkefonden at forsøge at skaffe penge (30.000.000 kr) til et nyt julemærkehjem, der skulle ligge i Kolding. I den forbindelse gik en gruppe patchworkere sammen om at sy puttetæpper, som på sigt skal være til børnene på det nye hjem. Men indtil da syr de tæpper, som gives til børnene på de 4 eksisterende julemærkehjem, og de 18, som gruppen er vokset til, er nu en del af Projekt Puttetæpper, med 3 erfarne tæppetanter som inspiratorer.

Tæppetante-træffet i juni 2014, som igen fandt sted hos Birgith Lorenz i Hejnsvig, blev en rigtig god oplevelse med 35 deltagere, der igen i år kunne forsynes sig rigeligt af donerede stoffer, mellemfor og UFO’er til montering.

I efteråret fik vi henvendelse fra nogle bestyrelsesmedlemmer i ELLAB-fonden, som er sponsorer for Julemærkefonden, og som gerne ville vide noget mere om puttetæppeprojektet, idet de havde set nogle tæpper på Kildemose. Så de kom på besøg og fik historien og så en masse tæpper. Det fik til resultat, at de donerede 25.000 kr. til støtte for tæppetanternes arbejde, som de syntes var helt fantastisk!

Årsmønsteret 2014 var “Syskrin”, som er meget velegnet til brug af rester og kan sys både på maskine og i hånden.

Det var til dato det mest populære mønster, og der indkom 4.184 syede blokke! Sikke en rekord – igen! Der er til ca. 135 tæpper.

En gammel idé blev taget op igen, nemlig “Evighedblokken”, som der ikke er deadline på. Blokkene sendes til Rita Sicko, som monterer og quilter tæpper af dem.

Der var nu ca. 150 tæppetanter.

Projekt Puttetæpper deltager nu i følgende messer:

Håndarbejdsmessen i Lillebælthallerne i marts
Quiltefestivalen i Aulby i Kr. Himmelfart ferien
Kreativ Midsommer Marked i Korsør 3. weekend i juni.
Dansk Patchworkforenings Træf i august
I 2014 repræsenterede Lindholm-gruppen Projekt Puttetæpper ved Kreativ Hobby i Aalborg.
Derudover vores eget “Tæppetante-træf” i Hejnsvig..

Mange tæpper bliver afleveret til styregruppen i forbindelse med messer, og vi samler dem i store portioner, som bliver kørt til hjemmene for at spare den dyre porto.

Næste år -> Det 19. år