Det 22. år 2018

Hanne Schrøder skriver om Projekt Puttetæpper 2007 – 2019

Styregruppen i Projekt Puttetæpper blev i 2018 til 4, efter at Lisbeth Lau Adrian trådte ind efter lidt gensidig “prøvetid”. Vi kender hinanden godt nu og ved, at vi kan arbejde sammen. Lisbeth som styregruppemedlem betyder en stor fordel, både fordi hun bor på Sjælland, og fordi vi med Lisbeth får yngre kræfter! Det vil komme os alle til gode!

1.000 puttetæpper
Med åbningen af Julemærkehjemmet Liljeborg i januar 2018 var der nu 1.000 børn, der hvert år fik mulighed for et 10 ugers ophold på et julemærkehjem. Vi ved, at det ophold betyder helt utroligt meget for de børn, der har det skidt af forskellige årsager. I forbindelse med præsentationen af julemærket 2017 på Københavns Rådhus fortalte en helt ung pige en rædselsfuld historie om den mobning, hun havde været ude for, og som havde gjort hende alvorlig syg, både psykisk og fysisk. Hun blev heldigvis hjulpet og har det nu rigtig godt! Fra hjemmene hører vi hele tiden, at tæpperne er med til at give børnene glæde og tryghed, og at de forbinder tæpperne med deres
gode oplevelser.

4 af 56 sengetæpper til Liljeborg

Ved indvielsen af Liljeborg, hvor styregruppen var inviteret med, blev de første af 56 sengetæpper afleveret, foruden 48 puttetæpper som gave til de 48 børn. Resten af sengetæpperne blev syet og afleveret i løbet af året, så nu har 3 af julemærkehjemmene sengetæpper: Fjordmark, Kildemose og Liljeborg, og der sys løbende ekstra tæpper til udskiftning, da tæpperne slides pga. hyppig vask. Liljeborg er et meget flot og spændende julemærkehjem, doneret incl. ombygning og drift i 5 år af Winnie Liljeborg, og på 2-mands værelserne lå allerede tæpper på alle senge, gemt til formålet af de andre 4 hjem!

Økonomi
Vi modtog i 2018 positivt svar på én af de ansøgninger, vi har sendt til fonde i år. TrygFonden donerede Projekt Puttetæpper 10.000 kr!
Vi er nødt til at søge om penge til køb af bagsidestoffer og mellemfoer til tæpper, syet af årsblokke og toppe og UFO’er, som vi får mange af, og som “monteringstanter” gør færdige. Men heldigvis får vi uansøgte donationer fra f.eks. Odd Fellow søsterloger, og vi får også mange donationer af stof og UFO’er fra både butikker og private, bl.a. fra dødsboer – det er vi meget glade for.

Året 2018 – messer og udstillinger
Håndarbejdsmessen i Middelfart i marts var aflyst i år, så vi forsøgte en ny måde at præsentere årsmønster 2018 “Svævende Firkanter” på.
Flere butikker ville gerne holde arrangementer, hvor nogle tæppetanter og/eller styregruppen præsenterede og solgte mønsteret og viste, hvordan man med et lille “fif” syr omkring en midterfirkant. Nogle steder var vi der nogle timer, andre steder en weekend eller 3 dage, efter butiksindehaverens ønske, i forbindelse med et Quilt-Rally eller Åbent hus. Det var meget vellykket! Vi deltog igen i Quiltefestivalen i Aulby, hvor vi modtog rekord mange færdige tæpper og mange toppe. På Kreativ Midsommer Messe i Korsør kom der også mange med både færdige tæpper og toppe.

Tæppetante-træf 2018 hos Birgith Lorenz i Hejnsvig
Det 6. Tæppetante-træf i Hejnsvig havde 80 deltagere, der alle kom med færdige tæpper og fik masser af donerede stoffer med hjem fra
tag-selv-bordet. Den nye forstander på Liljeborg Henrik Bøtkjær holdt et meget interessant foredrag om børnene på julemærkehjemmene og deres baggrund, samt ikke mindst om planerne for opfølgning efter opholdet.

På DPF’s Træf/Patchwork-fest i Odense fik vi en særdeles god og synlig placering, hvor vi kunne lave en flot udstilling, sælge mønstre
og demonstrere både “fif’et” til syning af Årsblok 2018 Flyvende Firkanter, samt Quilt-as-you-go som workshop.

Årsmønster 2018 Flyvende firkanter