Det 5. år – 2001-02

Birgit Glüsing skriver om Projekt Puttetæpper 1997 – 2007

På træffet i Århus fik vi en formidabel placering, et stort bord og 2 standvægge til at hænge 4 tæpper, ’plakater’ og blokke i det nye mønster op på. Et virkeligt blikfang, der er flere fotos derfra, og med hele 6 hjælpere blev resultatet også derefter: næsten 3000 kr kom der ind, hvoraf vi forærede fonden de 2000, resten var nok til at dække årets løbende udgifter.

For første gang solgte vi også pins med julemærker fra 1998, 1999 og 2000. Dem solgte vi rigtigt mange af. De penge gik naturligvis direkte til fonden.

Årets blok var Malteserkors – Variation, en traditionel blok, som vi havde sat ind i store trekanter for at undgå at få hjørner helt ud til kanten. Vi bad om gult som samlende farve.

Fredag d. 7. september var Marianne og jeg til reception på Kildemose i anledning af indvielsen af den nye fløj. Den fik vi forevist af to drenge, som med begejstring viste alle de tæpper frem, der var hængt op til udsmykning af alle værelserne – så mange tæpper havde Kildemose nu. Og endda skulle der fremover være tæpper nok til 24 børn ad gangen i stedet for 14. Det var en rigtig festlig dag, og projektet blev meget rost, også af børnene.

I december sendte vi nyhedsbrev til ca. 70 tæppetanter, og da var der allerede indkommet 72 blokke. Der kom mange flere i løbet af januar.

D. 16. februar var der igen møde hos Marianne, og der kom for første gang også nogle af vore jyske tæppetanter, deriblandt Susse Monefeldt, som vi endelig traf efter at have talt meget i telefon med hende, og repræsentanter for Randers Patchwork Forening. Mange tæpper havde de med, det var et orgie af en opvisning. Og vi fik fordelt en stor del af de mange, mange blokke, der var kommet ind. Ca. 500 var resultatet.

I martsnummeret af KM skrev Fjordquilterne om, hvorledes de i forbindelse med en udstilling af Åsa Wettres tæpper havde arrangeret et projekt, hvor de i fællesskab sad og syede på to tæpper til Kildemose, to tæpper som de senere selv afleverede på hjemmet.

Det havde været en meget spændende oplevelse.

Mange andre har i tidens løb selv afleveret deres tæpper, og det har altid været til stor glæde for alle parter. Flere har også skrevet om det i KM.

I KM nr 2, juni 2001 fik vi for første gang en hel side til Projekt Puttetæpper. Ikke at der var så megen tekst, men der var fotos af hele 17 bloktæpper, det så mægtig flot ud.

Så det lykkedes altså at få afsat alle årets blokke, endda til trods for, at da alt var fordelt og de fleste tæpper syet, kom der en portion på yderligere 60 blokke. Lidt efter lidt blev de dog også syet sammen til tæpper.

Næste år -> Det 6. år