Om Puttetæpperne

Projektets formål

Projekt Puttetæppe blev startet af Birgit Glüsing i 1997, formålet med projektet var oprindeligt at sy patchwork tæpper til børnene på Julemærkehjemmet Kildemose. Men efterhånden som der bliver syet flere og flere tæpper, bliver der også givet tæpper til børn på de andre julemærkehjem. Projektet holdes sammen i en løs organisation, i en styregruppe på 3 (se adresser nedenfor). Alt foregår på frivillig basis. 

Lidt historie om Julemærkehjemmene

Julemærkehjemmene i Danmark har historie tilbage til 1903. Ved at sætte en frivillig “ekstra porto” på jule- og nytårshilsener samlede man penge ind til støtte for syge børn. Allerede i 1912 var de to første julemærkehjem en realitet.I dag hjælper julemærkehjemmene året rundt ved at tilbyde et pusterum til børn, der er kørt godt og grundigt fast i dagligdagen. Mobning og overvægt er nogle af de problemer, børnene lærer at håndtere. Opholdet betyder meget i et barns liv og vil være med til at præge barnet positivt i årene fremover. Kærlighed, krav og konsekvens er grundlaget, der får tilværelsen til igen at hænge sammen for børn, som med julemærkehjemmets hjælp får lagt vanskelighederne bag sig. Læs mere på www.julemaerket.dk

Puttetæpperne

Tæppetanterne valgte børnene på Kildemose, fordi det er de mindste børn og det mindste hjem – alle børn på Kildemose har siden julen 1998 fået et patchworktæppe med hjem efter endt ophold, og vi ved, at børnene er meget glade for dette minde om deres ophold.

Siden nytår 2015 får alle børn på julemærkehjemmene Hobro, Skælskør, Kildemose i Ølsted og Fjordmark I Kollund puttetæpper i forbindelse med deres ophold. I januar 2018 åbnede Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde, og der var puttetæpper til alle børn fra starten.

Fra 2019 modtager vi:

 • Hele færdige tæpper i disse mål: bredde 120 – 150 cm, længde 150 – 180 cm. Efter ønske fra hjemmene må der ikke være for stor forskel i størrelserne.
 • Toppe i samme mål, klar til montering og quiltning, evt. pap skal være pillet ud. Toppe færdiggøres i det tempo, det er muligt.

  Mindstemål på tæpperne: 120 cm x 150 cm
  Maximum mål: 150 cm x 180 cm.

Bliv monteringstante: Indkomne toppe = oversiden af et tæppe bliver af frivillige monteringstanter samlet og quiltet til tæpper og videresendt til julemærkehjemmene. Monteringstanterne får så vidt muligt bagsidestof og vat til tæpperne, samt porto til forsendelse betalt. Vil du hjælpe med at montere, henvender du dig på en af nedenstående adresser. Vi vil gerne, at du sender et foto af tæppet til mappen over puttetæpper, og har du billedet i digitalform, sendes det til Karin Holme Frederiksen til udgivelse på galleriet, se nedenfor.

Bliv tæppetante: Har du lyst til at lave et tæppe helt efter eget valg, er du tæppetante. Her bestemmer du mønster og farver selv, og du kan sende tæppet direkte til:

 • Julemærkehjemmet Kildemose, Kildemosevej 15, 3310 Ølsted eller
 • Julemærkehjemmet Hobro, Amerikavej 40, 9500 Hobro eller
 • Julemærkehjemmet Skælskør, Møllebakken 5, 4230 Skælskør eller
 • Julemærkehjemmet Fjordmark, Fjordvejen 20, Kollund, 6340 Kollund
 • Julemærkehjemmet Liljeborg, Baldersvej 3, 4000 Roskilde

Du kan også aflevere tæpper til styregruppens medlemmer, samt på de messer, hvor vi er til stede.
Følgende butikker og personer modtager gerne tæpper til videregivelse:

– HANNE’s Patchwork i Vejerslev
– Patchworkkælderen i Kolding
– Bali Quilt, Korsør
– Patchwork Oasen, Skjern
– Marianne Jensen, Parkalle 53, 3650 Ølstykke
– Patchwork og Design, Danmarksgade 31, st. tv., 9000 Aalborg
– Blossom Quilt, Værløse
– Beo Beo, Maribo
– Patchwork Køge

Gruppen af tæppetanter holdes løst sammen af en styregruppe, i øjeblikket bestående af Karin Holme Frederiksen, Lisbeth Lau Adrian og Bente Thomsen. Har du lyst til at være med, så send en mail eller ring til én af de 3, så modtager du de nærmere retningslinjer samt årets julebrev. Tæppetanter bliver inviteret til det årlige Tæppetante-træf og får tilbudt at få del i stof, som PP bliver foræret.

Se billederne Billeder af Tæppetante-tæpper kan ses i vores galleri.

Billeder til hjemmesiden Elektroniske billeder af færdige tæpper, som må vises på denne hjemmeside, sendes til Karin Holme Frederiksen på e-mail: mail@karinhf.dk

Du er altid velkommen til at henvende dig med ideer og evt. spørgsmål.
God fornøjelse og tak for din hjælp til børn, som trænger!

Styregruppe: Karin Holme Frederiksen,
Kløvevej 16, Skørring,
8544 Mørke
Tlf. 8697 4216 / 2127 0535
mail@karinhf.dk
Lisbeth Lau Adrian
Sallerup Gade 10,
4750 Lundby.
Tlf. 2177 9220
mail: lisbethlau@privat.dk

Bente Thomsen
Rødtjørnevej 3
8400 Ebeltoft
Tlf. 2464 1418
mail: bthomsen@dadlnet.dk