Det 12. år 2008 – 09

Hanne Schrøder skriver om Projekt Puttetæpper 2007 – 2019

I styregruppen havde Pia Brønnum varslet i god tid at hun ønskede at stoppe, og hun blev afløst af Grethe Thomsen, Middelfart, som har været med i PP i flere år.

Vi indførte som noget nyt at udgive det nye mønster 2008 ”Emmas Blomster” – en variation af ”Nosegay” – allerede fra foråret, idet der var mange, der spurgte efter det, når de havde afleveret blokke i januar.

Det betød, at vi kunne sælge mønsteret allerede på Quiltefestivalen Kr. Himmelfartsdag i Middelfart, hvor vi fik en gratis bod, samt hvor vi ellers kommer hen i årets løb på besøg i grupper.

Vi deltog også i MINI MESSE hos HANNE’s Patchworkbutik i Vejerslev.

Vi søgte Tuborgfonden om penge og fik bevilget 5.000 kr til bagsidestoffer og vat. Vi købte derfor til indkøbspris en hel rulle vat, som hang i Susses baggang, hvor hun klippede af til monteringstanterne. Og vi købte løbende forskelligt bagsidestof, når vi så nogle gode tilbud.

Det betød, at monteringstanterne, som syr tæpper sammen af årsblokke, nu fik bagsidestof og vat, samt en pakkelabel sammen med blokkene, så de ikke havde udgifter oveni det store arbejde med at sy tæpper af blokke, som andre har syet.

Et helt særligt éngangsprojekt i 2008 var syning af sengetæpper til Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund, som aldrig har fået puttetæpper. Det var et stort ønske fra hjemmet, som havde fået penge til renovering af værelserne til de 30 børn, der har ophold der, og havde fået boksmadrasser på værelserne i stedet for skibsbrikse.

Mange tæppetanter meldte sig til at sy sengetæpper, og da vi havde skrevet om det i Kludemagasinet, deltog også ikke-tæppetanter i at sy de 30 sengetæpper, minimum 120 – 200 cm store, så det overvældende resultat blev 67 tilmeldinger til at sy sengetæpper! Det er meget flotte tæpper! Nogle syede 1 el. flere gruppevis, andre syede selv fra 1 til 4 stk.

4 forskellige quiltebutikker tilbød at quilte hver 5 tæpper professionelt, men gratis, og 10 butikker donerede stof til bagsider. Én butik sponserede materialer til et helt tæppe.

Fjordmark fik de 34 sengetæpper i september, hvor styregruppen fik en stor oplevelse, da vi overbragte de mange tæpper, der nu pynter flot på værelserne. 5 planlagte tæpper blev ikke fuldført eller blev ændret til puttetæpper. De sidste 28 sengetæpper fik Hobro, der i forvejen har nogle sengetæpper, syet af bl.a. Vejle Quilterne.

Også her fik vi en god modtagelse, hvor alle børnene pakkede sengetæpperne + en del puttetæpper ud, viste dem frem og kom med mange interesserede spørgsmål og kommentarer.

Styregruppen blev inviteret til 70 års jubilæum på Fjordmark og 60 års jubilæum på Kildemose, hvor det var en stor fornøjelse at hilse på de 4 forstandere, der udtrykte stor glæde over alle de tæpper, børnene modtager.

På Træffet i Odense, hvor Projekt Puttetæpper have fået et stort areal til rådighed, blev et stort antal af sengetæpperne udstillet som en stor separat udstilling, foruden mange puttetæpper.

På Træffet havde vi mange tæppetanter som hjælpere, og vi solgte 386 mønstre, hvoraf de 150 første blev ledsaget af en lille pose med mindre stykker stof, som vi havde skåret op af noget af det stof, vi havde fået foræret. Det passede godt sammen med mønsteret, der har mange forskellige små firkanter. Vi havde også nogle sække med større stykker stof med ”under disken”, som vi delte ud af til tæppetanter, der besøgte boden.

Der var nu 80 tæppe- og monteringstanter. Vi modtog 743 syede blokke, hvilket var absolut rekord.

Næste år -> Det 13. år