Det 20. år 2016 – 17

Hanne Schrøder skriver om Projekt Puttetæpper 2007 – 2019

I 2016 blev der syet flere tæpper til børnene på de 4 nuværende julemærkehjem end nogensinde, forhåbentlig nok til, at også børnene
på det 5. julemærkehjem Liljeborg i Roskilde, som åbner i 2017, kan få et tæppe hver. Der ligger tæpper klar til dem, når de starter.

Donationer
Vi har i 2016 modtaget flere store donationer af penge, og mange donationer af stof og vat, bl.a. fra flere butikker efter deres udsalg.
LB-foreningen, som er ejer af Lærerstandens Brandforsikring har doneret 50.000 kr. på opfordring af en tæppetante, der er medlem af
foreningen! De penge faldt på et meget tørt sted, da vores kasse var næsten tom.
Søsterloge nr 13 Fidelitas, Nyborg, donerede 3.000 kr til at købe vat for.
Og Stof & Stil, som vi køber vat hos, donerede en hel rulle mellemfor.
Bernina Odense har foræret os 2 små symaskiner, som er udlånt til tæppetanter.
Sussan Skou-Pedersen, Asserbo, donerede 78 fine små tæpper (for små til puttetæpper) til Julemærkefonden, som kan udsmykke hjemmene eller blive solgt til støtte for Julemærkefonden.

Tæppetante-træf i Hejnsvig 11. juni. Der deltog 62 tæppetanter i år! Der var igen “tag-selv-bord” med masser af stoffer, som vi har modtaget fra mange forskellige, samt tilbud på spraylim fra HANNE’s patchworkbutik – der blev solgt 60 store dåser.
Vi modtog 95 færdige tæpper. Desværre måtte programmet laves om i sidste øjeblik, men det “Show & Tell”, som nogle af tæppetanterne deltog i, blev en dejlig oplevelse!

Messer: I 2016 deltog vi i Håndarbejdsmessen i Lillebælthallerne i marts, Quiltefestivallen i Aulby Kr., Himmelfartsferien, Kreativ Midsommer Messe, Korsør og DPF’s Træf i august.

Julemærket 2016: På vegne af Projekt Puttetæpper blev Hanne og Rita inviteret til præsentation af de nye julemærker 2016, hvor Julemærkefondens direktør gerne ville præsentere os for Kronprinsesse Mary, som var interesseret i at høre om vores tæpper til børnene..

Sengetæpper til Kildemose
Et éngangs projekt i 2016 har været en succés. Forstander Lene Schou på Kildemose spurgte i juni, velvidende at der i øjeblikket er puttetæpper nok, om vi kunne sy sengetæpper til 24 nye boxmadrasser, på samme måde som vi i 2008 gjorde for Fjordmark. Der var mange, der tilbød at være med, og der bliver syet 37 sengetæpper, så der er nogle at skifte med, og nogle få går til Fjordmark til en tiltrængt udskiftning af slidte tæpper.
3 butikker: Patchworkkælderen, Kolding, Le Quilt, Frederikssund, og En Bente Ting, Eskilstrup, donerede brede bagsidestoffer, og et privat
par Anne-Lise Hosbond og Hans Jørgen Nielsen, Hillerød, gav 10.000 kr. til mellemfor, som Hannes Patchwork solgte som et godt tilbud.

Årsmønster 2016 “Georgia” blev populært, og der indkom både mange blokke og færdige tæpper, syet med det mønster.

Næste år -> Det 21. år