Det 13. år 2009 – 10

Hanne Schrøder skriver om Projekt Puttetæpper 2007 – 2019

Susse Monefeldt ønskede at udtræde af styregruppen, men var fortsat meget aktiv med forskellige praktiske opgaver samt med at sy tæpper. Bente Bjerre, Østbirk, indtrådte i styregruppen. Bente har en håndarbejdsuddannelse, har mange gode idéer og var allerede aktiv i at hjælpe med praktiske opgaver.

Der var nu 85 tæppetante-adresser, hvoraf nogle var kontakt for en gruppe, så der i virkeligheden var flere end de 85, bl.a. en gruppe under Sct. Georgs Gildet i Sæby.

En gruppe patchworkere i Aalborg ”Lindholmquilterne” med Mona Nørhave i spidsen meldte sig til specifikt at sy puttetæpper til julemærkehjemmet Hobro, bl.a. af herreskjorter.

Blokmønsteret for 2008 med mange restefirkanter var så stor en succes, at vi som 2009-mønster valgte en variation af mønsteret ”Country Checkers”, der også giver mulighed for anvendelse af mange forskellige små rester. Det skulle vise sig at være et særdeles godt valg.

Mønsteret kunne købes ca. 1. marts og blev bl.a. solgt i april, hvor HANNE’s patchworkbutik arrangerede puttetæppeudstilling, og Kr. Himmelfartsdag på Quiltefestivalen i Middelfart, hvor Grethe solgte 71 mønstre.

På Træf i Roskilde fik vi igen en god placering af Puttetæppeboden, med masser af plads til at vise en overdådighed af puttetæpper, og 27 tæpper samt mange færdigsyede 2009-blokke blev afleveret personligt. Der blev solgt 426 mønstre.

Fra de tidligere indehavere af ”Stjernestoffer” havde vi fået en stor kasse med 400 stofstykker, pakket i poser, som blev udleveret som gave til alle, der købte et mønster. Der blev også i år delt ud af bagsidestoffer, som PP havde fået foræret.

I årets løb blev der flere gange købt en hel rulle pladevat, som Bente opbevarede. Pladevat og indkøbte bagsidestoffer til bloktæpper blev betalt med penge fra Tuborgfondet, og monteringstanterne fik også en pakkelabel til forsendelse af de færdige tæpper. Grethe og Bente monterede og quiltede en hel del UFO’er, som vi fik fra forskellige.

Allerede før jul blev vi klar over, at antallet af syede blokke ville overstige alle tidligere år, så vi efterlyste flere monteringstanter, og heldigvis var der mange, der meldte positivt tilbage, og mange af både gamle og nye monteringstanter aftog flere stakke af blokke.

Der indkom i alt 1469 blokke, næsten en fordobling af rekorden i 2008. Ovenikøbet var der flere, der selv enkeltvis eller i grupper havde syet blokke sammen til toppe, som derfor ”kun” skulle quiltes.

Der blev syet 51 tæpper af 2009-blokken, det er ganske enkelt fantastisk. Dertil kom alle de individuelle tæpper, skønsmæssigt over 200 tæpper i alt, fordelt på 3 julemærkehjem.

Næste år -> Det 14. år