Det 21. år 2017

Hanne Schrøder skriver om Projekt Puttetæpper 2007 – 2019

Det var et forrygende 20 års jubilæums år! Forskellige tæppetanter syede ialt 23 meget flotte jubilæumstæpper med mønstrene for alle årene + en Sampler med mønstrene for de sidste 10 år. De blev udstillet på Tæppetantetræf i Hejnsvig 10. juni, samt på Dansk Patchwork Forenings Træf i Skærbæk 26.-27.august, hvor vi fik et flot udstillingslokale stillet til rådighed.

20 års jubilæumsudstilling TRÆF 2017 i Skærbæk

Alle jubilæumstæpperne 1998 – 2017 syet af tæppetanter:

For fuld størrelse af tæppet, klik på tæppet.

De 23 jubilæumstæpper besluttede styregruppen at give samlet til det nye julemærkehjem Liljeborg i forbindelse med indvielsen 12.
januar 2018, hvor vi var inviteret og havde udvalgt ialt 48 tæpper til gaver til de 48 børn! Det var en stor begivenhed, da der for første gang i 60 år blev taget et nyt julemærkehjem i brug!

Nyt sengetæppe projekt blev sat i gang!
Forstanderen på Liljeborg havde spurgt, om det kunne lade sig gøre at fremstille sengetæpper til de 48 nye senge + 8 gæstesenge med
Tempur-madrasser (en donation) på linje med de sengetæpper, vi syede til Fjordmark i 2008 og til Kildemose i 2016. Efter nogen betænkelighed sagde styregruppen ja, på betingelse af, at der ikke var nogen deadline.

Økonomi
Vi havde ikke brug for at søge fonde om penge i 2017, den store donation i 2016 rækker endnu. Men heldigvis fik vi til stadighed mange donationer af stof! Men flere tæppetanter er flinke til at hjælpe med at hente og vaske stof fra en oprydning eller et dødsbo. Desværre hører vi af og til rygter, som vi ikke er så glade for: f.eks. at Projekt Puttetæpper har økonomi sammen med Julemærkefonden. Projekt Puttetæpper er et helt selvstændigt og helt frivilligt projekt! Vi søger – efter behov – nogle fonde om penge til bagsider og mellemfor til de tæpper, der bliver færdiggjort af årsblokke og UFO’er (UFærdige Objekter), som vi får mange af.

I 2017 deltog vi i Håndarbejdsmessen i Middelfart, i Quiltefestivalen i Aulby, Kreativ Midsommer Messe i Korsør og i DPF’s TRÆF i Skærbæk i august. Styregruppen var inviteret ud i forskellige foreninger, både patchworkforeninger og andre foreninger, der gerne ville høre om og se puttetæpperne.

Tæppetante-træf hos Birgith Lorenz i Hejnsvig slog alle rekorder og sprængte næsten rammerne! Men det var utroligt hyggeligt, og
det var en fornøjelse, at Birgit Glüsing deltog og fortalte om idéen og starten på projektet i 1997. Birgit lagde ikke skjul på, at det kom helt bag på hende, at det var vokset til det omfang, det har nu, 20 år efter.

Årsmønster 2017 “Musetrappe” var designet og doneret til Projekt Puttetæpper af Laila fra Bali Quilt.

Næste år -> Det 22. år