Det 4. år – 2000-01

Birgit Glüsing skriver om Projekt Puttetæpper 1997 – 2007

Som årsblok til salg på træffet i Roskilde, valgte vi ”Bookworm”, igen en fra Judy Martins blokbog. Der var mange små dele i den, men tilsyneladende var den vældig populær. Til trods for, at vi havde sat prisen op til 10 kr, solgte vi næsten 100 mønstre. Denne gang bad vi om, at baggrundsfarven skulle være blå, lys eller mørk.

Udfordringen på dette træf var at prøve at samle en arbejdsgruppe, der skulle sy på et fælles tæppe. Vi valgte et mønster med halve romber, Patchworkhuset i Glostrup forærede os papperne, vi skar stoffer hjemmefra, så kunne man selv vælge, om man ville ri på pap eller sy sammen.
Det blev ikke nogen succes, vi delte bord med SOS-tæpperne, og de fangede al opmærksomheden, så ingen bemærkede forskellen på de to projekter. Derfra har jeg dog foto af noget af vor udsmykning. Senere syede Marianne og jeg det knapt påbegyndte tæppe færdigt.

Denne gang havde jeg en hjælper til at passe boden, når jeg selv skulle undervise, så vi kunne holde åbent under hele træffet. Det var en stor hjælp, og fra da af bad jeg altid om hjælpere, aldrig forgæves. Det har været en stor fordel for projektet. Tak til jer alle.

I september havde Susse Monefeldts gruppe i Aalborg, Lappedyrkerne, en udstilling, hvor Susse lavede et større fremstød for Puttetæppeprojektet. Derfra har jeg også et foto.

Allerede i november sendte vi nyhedsbrev ud, bl.a. med invitation til møde hos Marianne lørdag d. 3. marts 2002. I februar var vi oppe på 49 tæppetanter på listen. Med hvert nyt KM kom flere til, men nu var der også fotos med i bladet hver gang.

På mødet (hos mig denne gang), hvor der kun kom tre foruden os selv, fordelte vi nogle af de indkomne blokke, men nu var der flere, der på forhånd havde meldt sig til at sy sammen, så alle blev afsat, også de ganske mange, der kom ret længe efter den fastsatte frist, nemlig slutningen af januar.

I KMs juninummer bad jeg for første gang om hjælp til at passe boden, det skulle siden vise sig at være en vældig god ide, for der blev stærkt brug for dem.

Næste år -> Det 5. år