Et trist farvel.

Marianne Glüsing, som startede Projekt Puttetæpper sammen med sin søster Birgit Glüsing, er død efter en operation i hjernen i onsdags.

Marianne og Birgit fik i 1997 den idé, at de kunne sy tæpper til børn på julemærkehjem, da de havde mættet deres familie og venner med tæpper, men elskede at sy patchwork. Idéen blev godt modtaget af Julemærkefonden, og det lykkedes de 2 søstre at få andre patchworkere med, så i 1998 blev de første 10 “puttetæpper” afleveret på Kildemose.

Projektet udviklede sig hurtigt, og Marianne lagde hus til møder med  “tæppetanterne” og var aktiv i montering af tæpperne indtil 2002, hvor hun ikke længere ønskede at være med i ledelsen af projektet, men fortsatte med at sy tæpper til børnene, idet hun både selv som tæppetante syede individuelle tæpper, og som “monteringstante” samlede og quiltede tæpper af nogle af alle de blokke, som andre havde syet.

Æret være Marianne Glüsings minde.