Stor succes med Tæppetante-træf!

Det må vi gentage! Det gik igen blandt de tæppetanter, der deltog i Puttetæppe-tante-træffet i dag, som blev stor succes!

Sikke en dejlig dag – skønne omgivelser – skønne tæppetanter – rørende foredrag – lækker frokost – MASSER af flotte puttetæpper – rigtig god afsætning på donerede stoffer i kassevis til syning af endnu flere puttetæpper – stor tilfredshed og glæde hos alle deltagere – hvad kan man ønske sig mere?

090612 tantetræf 3 Her, på dette smukke sted langt ude på landet v/Hejnsvig, hos Birgith Lorenz, var Tæppetanterne  i Projekt Puttetæpper inviteret til Træf !

Det er første gang, sådan et træf, kun for tæppetanter og monteringstanter, finder sted, så det var spændende, om der var tilslutning. Der var ikke voldsomt mange af de over 100 inviterede, der tog imod invitationen, men de kom helt fra Thisted, Aalborg, Midtjylland, Ribe, Fyn og en enkelt fra Sælland. Og alle syntes, det var en mægtig god idé, og de udtrykte klart ønske om gentagelser! Så måske rygtes det, og så kommer der flere næste gang? Vi sidder rundt i hele landet og syr puttetæpperne, men det er sjældent, vi mødes, og så er det som regel på DPF’s Træf, hvor der er så meget andet, vi skal se på, udstillinger, workshops og butikker – her drejede det hele sig om puttetæpper til børn på julemærkehjem.

090613 tantetræf 1

I forbindelse med Birgith’s og hendes families bolig er der indrettet et stor, flot hal med plads til sønnens veteranbiler, og det var ham selv, der foreslog at lave udstilling af puttetæpper der. Bilerne var vasket og poleret og blev brugt i udstillingen af de mange tæpper, hvoraf Birgith har syet de fleste – i hvert fald til at starte med. For deltagerne kom med favnen fuld af tæpper! Så antallet voksede hastigt til ialt 53 puttetæpper samt UFO’er.

Og på borde stod kasser fulde af stof, som projektet er blevet doneret, og som deltagerne blev bedt om at forsyne sig fra. Det ville de også gerne, men de var alt for “pæne” og beskedne, så opfordringen måtte gentages nogle gange! Vi ville jo nødigt slæbe det med hjem igen! Men så tog de også for sig og samlede hele indkøbsposer fulde af dejligt stof, som vil blive til endnu flere puttetæpper!

090612 tantetræf 7

Der var også enkelte ægtemænd, som havde ladet sig lokke af veteranbilerne, og de hyggede sig også…

090612 tantetræf 8

..og deltog i det foredrag, som forstander Vibeke Sørensen fra Fjordmark holdt 2 gange. Det var gribende at høre om de børn, der får et ophold på et julemærkehjem og den baggrund, de har, fyldt med store problemer, som børn ikke skulle have! Og hvordan pædagogerne takler det for at hjælpe børnene og give dem selvtillid og glæde.

Der var én, der sagde: “Det giver endnu mere lyst til at sy flere tæpper!”

090612 tantetræf 9

Vibeke gav også flere eksempler på, hvad tæpperne betyder for de børn, der får dem som gave, men hun mener, at vi er bagefter! For der er 700 børn på julemærkehjem om året, og vi syr “kun” ca. 500 tæpper! Så vi er 200 tæpper bagud i forhold til, at hvert eneste barn kan få et tæppe! Og Julemærkefonden har fået en stor donation, så de 4 hjem i år kan holde åbent hele sommerferien og dermed give 150 børn mere et ophold! Så vi er endnu mere bagud! Det var der stemning for at gøre mere ved.

090612 tantetræf 5

Og mens nogle hørte foredrag, var andre på besøg i Birgith’s systue, som er et helt eventyr for sig, med alle de hylder, kasser og skuffer med skåret stof, klar til at sy efter de idéer, hun har så mange af. Sikke et system, hun har i det!

Og ikke mindst demonstrerede hun under stor, koncentreret opmærksomhed, hvordan hun quilter og monterer tæpper med “Fix & færdig” (Quilt-as-you-go) teknikken, som mange fik lyst til at gå hjem og prøve, efter at de havde set, hvor nemt og flot, det er.

090612 tantetræf 4

 

090612 tantetræf 10

Og der var masser af eksempler lagt frem, så man kunne se hvordan..

090612 tantetræf 11

..og hvordan man kan quilte de enkelte blokke på smarte måder, før de bliver syet sammen.

090612 tantetræf 12

F.eks. ved hjælp af en kvart papcirkel, som man quilter efter, og som giver de flotteste cirkler som resultat på det færdige tæppe.

090612 tantetræf 13

Og se nu her et kønt tæppe på den gamle bænk i haven – nej det er ikke patchwork-sekskanter – det er hæklet i et klassisk patchworkmønster med “oldemorssekskanter” !

Birgiths familie sørgede for både lækker frokost og kaffe med kager, tak for det!

Alle 53 puttetæpper er også fotograferet, nogle af dem har været vist forud, og resten kommer.