Tæppetante-træf 2017 II

Projekt Puttetæppers “Mor” = Birgit Glüsing, som sammen med sin søster Marianne fandt på at sy tæpper til børn på julemærkehjem i 1997, da de havde mættet deres familier og omgangskreds med patchworktæpper, men havde appetit på at sy mere, deltog for første gang i Tæppetante-træf. Det var en stor glæde for hende at se, hvordan det har udviklet sig, selv om det fra starten kun var tænkt at have ét julemærkehjem, Kildemose i Ølsted, som mål.

Ingen havde forestillet sig, at det kunne udvikle sig fra ca. 100 tæpper pr. år til 1.000 tæpper, som det bliver i jubilæumsåret 2017!

Birgit har holdt utallige foredrag i sit liv og kan stadig fængsle en forsamling! Det var spændende at høre om optakten og hele historien om de første 10 år, krydret med billeder og anekdoter om den vanskelige start, hvor der ikke var forståelse hos alle for, at man skulle sy fine patchworktæpper til børn!

Ligeledes var det utroligt spændende at høre forstander Vibeke Sørensen fra Julemærkehjemmet Fjordmark fortælle om børnene, og de vanskeligheder, de enkelte børn slås med! Mange rørerende eksempler på, hvad børnene kommer med, både rørende, sørgelige og morsomme. Vibeke fortæller så godt, at mange sad med tårer i øjnene skiftevis med latter – og det giver endnu mere lyst til at gå hjem og sy flere tæpper!

Vibeke fortæller også om det store arbejde, det er at skaffe penge til driften af hjemmene, som ikke får offentlig støtte! I den forbindelse hjælper vi med at forære tæpper, som må sælges på auktioner i forbindelse med velgørenheds arrangementer, f.eks. tæpper, der er for små eller for store til at være puttetæpper. De kan give ret store beløb, når mennesker med penge på lommen kommer til en gourmet middag, hvor både mad og drikke er sponseret! Så kommer de store penge op af lommerne!

Sådan et tæppe har vi netop modtaget! Med tilladelse til at sælge det. Det er et utroligt smukt sengetæppe – alt for stort til puttetæppe – som er syet af en dame, der har mistet sin mand: det skulle have været DERES sengetæppe! Bodil fra Beo Beo har quiltet tæppet flot, og nu syr Birgith Lorenz lukkekant på, så bliver det færdigt inden den årlige velgørenhedsmiddag på Restaurant Bind i Kollund.

Alle disse tæpper derimod, bliver gaver til børnene, og de fleste blev allerede i går pakket i nogle af deltagernes biler og sendt af sted til hjemmene!